Festivalin en güzel oyukları seçildi

Güncelleme Tarihi:

Festivalin en güzel oyukları seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 14:48

Festivalin en güzel oyukları seçildi

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesinde düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalini ziyaret etmek, 'oyuk' denilen korkulukları görmek isteyen binlerce kişi Barbaros Köyü'ne akın etti.

Barbaros Oyuk Festivali kapsamında, Barbaroslu Oyuklar ve Konuk Oyuklar olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi. Oyuk yarışmasında kazananlar belli oldu. Bararoslu Oyuklar kategorisinde Ceylan Caner birinci, Esen Tan ikinci ve Melih Tan üçüncü oldu. Konuk Oyuklarda ise Karaburun Üreten Eller Derneği'nin oyuğu birinciliği elde etti. Konuk Oyuklarda Saadet Sözer ikinci, Banu Aksoy ise üçüncü oldu.

Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, "Festivalimizi, tarımsal ve el işi üretime dikkat çekmek ve geleneklerimize sahip çıkmak amacıyla düzenliyoruz. Köyümüzün sessizliğine, sakinliğine zarar vermeden, doğal dokusunu bozmadan, unutulmuş geleneklerimizi canlandırmak, üretim gücümüzü ortaya çıkarmak ve kırsal yaşamın bize sunduğu nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmamızı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!