Festivale ünlü yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Festivale ünlü yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 15:28

Türkiye’nin en köklü film festivallerinden biri olan Ankara Uluslararası Film Festivali, 20-30 Nisan tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. 20 Nisan’da MEB Şura Salonu’nda yapılacak açılış törenine İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Meltem Cumbul, Nesrin Cevadzade, Hande Doğandemir gibi sinema dünyasının önde gelen isimleri katılacak. 

Haberin Devamı

Festival ekibi, Wyndham Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Festival Başkanı İnci Demirkol, geride kalan 28 yıl boyunca çok zorluk atlattıklarını ve festivali artık büyük bir keyifle yaptıklarını aktardı. Demirkol, festival hakkında bilgiler vererek, Ankara Film Festivali’nin diğer festivallerden farklı olarak kısa filmleri ve belgesel filmleri çok önemsediğini ifade etti. Demirkol, bu yıl festivalde 400’e yakın kısa ve belgesel filmin gösterileceğini, diğer kategorilerle birlikte dünyanın dört bir yanından filmlerin, Ankara izleyici ile buluşacağını dile getirdi. 

Festivale ünlü yağmuru

GÖSTERİMLER ÜÇ FARKLI MEKANDA 

Haberin Devamı

Festivalde bu yıl ‘Aziz Nesin Emel’ ödülü İzzet Günay’a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ Ahmet Say’a ve ‘Kitle İletişim Ödülü’ Oyunculuk Sendikasına verilecek. Bu yılki teması ‘Körleşme’ olan festivalin gösterimleri Kızılay Büyülü Fener, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Enstitüsü’nde yapılacak. Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj bölümlerinde Türkiye ve dünyadan çok sayıda film, gösterilecek. Festivalin kapanışı 30 Nisan’da Şinasi Sahnesi’ndeki ödül töreniyle yapılacak. Sinema ve sahne sanatları alanında başarılı çalışmaları olan yönetmen, senarist ve oyuncuların katılacağı Festilab atölye çalışmalarıyla, Türkiye ve dünya sinemasından konukların katılacağı panel, söyleşi ve sergiler gerçekleştirilecek.  

BAKMADAN GEÇME!