Festival heyecanı milli maç coşkusu ile birlikte

Güncelleme Tarihi:

Festival heyecanı milli maç coşkusu ile birlikte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 00:00

Türkiye’nin en büyük müzik festivali olma özelliğini taşıyan Ankirockfest 2008 için geri sayım sürüyor. Festivale katılan grup ve şarkıcılar, etkinliklik ile ilgili duygu ve düşüncelerini Ankara Hürriyet’le paylaştılar. Ankirockfest’in ilk günü olan 20 Haziran’da, etkinliğin heyecanına Türkiye-Hırvatistan milli maçının coşkusu da eklenecek.

ANKİROCKFEST’te sahne alacak gruplardan DörtxDört’ün üyeleri, Ankaralı müzik tutkunlarının kendilerine dayatılanın değil, kalitenin peşinden koştuğunu belirterek, "Ankaralı, Türkiye’deki yozlaşmamış seçkin dinleyici kitlesinden biridir" dediler.

Festivale katılacak isimlerden Aydilge, Manga’nın solisti Ferman Akgül, DörtxDör ve Pentegram’ın davulcusu Cenk Ünnü ile bas gitaristi Tarkan Gözübüyük Ankara Hürriyet’e konuştular.

AYDİLGE: "Şu son dönemde, ben de dahil olmak üzere Ankara’dan ne çok grup ve müzisyen çıktığına bakarsak, Ankara’nın özellikle rock müziğini besleyen bir ruhu olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Dışardan bakanlar hep ’memur şehri’, ’biraz sıkıcı’ gibi tanımlar yapa dursunlar, yakında tam anlamıyla bir gelenek haline gelecek olan Ankirock Festivali, Ankara’nın hiç de ’sıkıcı’ bir yer olmadığını kanıtlamaya inatla devam ediyor.

İyi organizasyon, iyi seyirci ve mutlu müzisyeni de getirdiği için Ankircok’a son derece öz veirli bir şekilde ve kocaman bir Ankara ailesiymişcesine hayat veren Tuncay Uğantaş’a bu vesileyle teşekkür etmek de isterim.

FERMAN AKGÜL (MANGA): "Ankirockfest bence Ankara’ daki rock kültürünü ayakta tutmak adına önemli bir adım. Ayrıca açıkhava festivali olmasından dolayı da Ankara’ daki önemli bir eksiği gideriyor diye düşünüyorum. Samimiyetle ve özveriyle yapılan bir organizasyon. Her sene daha da büyüyeceğine inanıyorum."

4x4: "Ankara bizim için önemlidir çünkü Ankaralı rock müzik dinleyicisi rock kültürünü özümsemiş, yıllardan beri kendisine dayatılanın değil kalitenin peşinden koşan, Türkiye’deki yozlaşmamış seçkin dinleyici kitlesinden biridir. İyi olanı hakediyorlar ve biz de onlara en iyisini vermek için sabırsılanıyoruz."

PENTAGRAM

Cenk Ünnü/davul
: "Sonuçta bu tarz rock festivallerinin yapılabilmesi çok önemli. Keşke böyle festivaller daha da çoğalsa... 2007 Ankirock festivali bazı aksiliklere rağmen çok eğlenceli geçti. Konserin son günü yaşanan hava muhalefeti, konser alanının şehir merkezinden uzaklığı ve biraz geç bir saatte sahne almamız benim için olumsuz yönleriydi. Tüm bunlara rağmen Ankirock 2008’i destekliyor ve emeği geçen herkese ’Long Live Rock’n Roll’ diyorum."

Tarkan Gözübüyük/bas gitar: "Ankirock festivalinin her yıl tekrarlanmasını ve her defasında daha iyi olmasını bekliyoruz. Ankaralı müzikseverlerin daha yoğun ilgi göstermesi ve bu etkinliği kalkındırması gerekiyor."

Hırvatistan maçı canlı yayında

ANKİROCK’ın ilk günü olan 20 Haziran’da, etkinliğin heyecanına Türkiye-Hırvatistan milli maçının coşkusu da eklenecek. Karşılaşma, Ankirockfest sahnesinde kurulacak dev ekranlardan canlı olarak müzikseverlere aktarılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!