Festival gibi kutlama

Güncelleme Tarihi:

Festival gibi kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:36

TÜRKSOY’un ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçtiği Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki kutlamalara, Türkiye’nin de bulunduğu Asya ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden binlerce davetli katıldı. Nevruz’la birleşen kutlamalar festival havasında geçti.

Haberin Devamı

Ankara merkezli Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın(TÜRKSOY) ‘2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçtiği Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki kutlamalar, Nevruz coşkusuyla birleşti. Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü desteğiyle TÜRKSOY, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen kutlamaların açılışını Kazakistan Cumhuriyeti Spor ve Kültür Bakanı Arıstanbek Muhamediuli, Güney Kazakistan Valisi Janseyit Tüymebayev ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov yaptı.

Festival gibi kutlama

Hoca Ahmed Yesevi Türbesi çevresine kurulan Kültür Başkenti Şenlik Alanı’ndaki kutlamalara, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ve Asya’nın farklı ülkelerinden binlerce misafir katıldı. 

Haberin Devamı

Festival gibi kutlama

22 ÜLKEDEN 300 SANATÇI

22 ülkeden 300’e yakın sanatçının sahne aldığı kutlamalarda, Türki cumhuriyetlerden gelen dansçılar da kıyafetleri ve gösterileriyle beğeni topladı. Atlı gösteri ve akrobasi gruplarının şovları ile Kazak milli sanatları ve geleneksel spor müsabakalarının sergilendiği kutlama alanında kurulan geleneksel çadırlarda ise misafirlere, Kazak milli mutfağından yöresel lezzetler ikram edildi.
Türkistan’ın kültür başkenti seçilmesinde büyük rol oynayan ve şenlik alanının yanında bulunan Hoca Ahmed Yesevi Türbesi de ziyaretçi akınına uğradı.

Festival gibi kutlama

2013’TE ESKİŞEHİR SEÇİLMİŞTİ

2012 yılında başlattıkları ‘Kültür Başkenti’ uygulamasıyla Türk dünyası şehirlerinin, kültürel ve sosyal bakımdan geliştiğini belirten Kaseinov, şunları söyledi:
“2012 yılında başkentimiz Astana ile başlayan uygulamamız, 2013 yılında Türkiye’nin modern yüzü Eskişehir; 2014 yılında Tataristan’ın tarihi şehri Kazan, 2015 yılında Türkmenistan’ın kadim şehri Merv ve 2016 yılında Azerbaycan’ın doğa harikası Şeki şehri ile devam etmiştir. Nitekim Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını bu yıl Türk dünyası için kutsal topraklar olarak kabul edilen Türkistan şehrine vermekten dolayı çok mutluyuz. İnanıyorum ki yıl boyu gerçekleştirilecek etkinliklerle Türkistan’ı tüm dünyaya tanıtacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!