Festival gibi hafta

Güncelleme Tarihi:

Festival gibi hafta
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2002 10:51

Bu hafta farklı türlerde biri yerli dört yeni film gösterimde. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ve İlk Gün ise tekrar seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Sinema salonları bu hafta cıvıl cıvıl. Geçen haftanın tek filmlik sükunetine inat, bugün biri yerli dört yeni film gösterime giriyor.

Denzel Washington'a en iyi erkek oyuncu dalında Oscar getiren İlk Gün (Training Day) ile Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği bir kez daha seyirciyle buluşuyor. Yönetmen Jackson'ın bu kez Yüzüklerin Efendisi tutkunlarına bir de sürprizi var. Jackson, ikinci film İkiz Kule'nin ilk görüntülerini montajlayıp bu ilk bölümün sonuna eklemiş

HAFTANIN TEK YERLÄ° FÄ°LMÄ°

Yapımcılıktan yönetmenliğe geçen Faruk Aksoy'un ilk filmi Yeşil Işık haftanın tek yerli filmi. Hülya Avşar, Kenan Işık ve Haldun Dormen'in başı çektiği oyuncu kadrosunda Deniz Akkaya, Güzide Duran, İlker İnanoğlu gibi popüler isimlerin yanrısıra Çolpan İlhan, Serra Yılmaz gibi deneyimli oyuncular da yeralıyor. Esin kaynağını bir İskoç efsanesinden alan senaryoda Necef Uğurlu ile Faruk Aksoy'un imzası var.

Haberin Devamı

DOKUNAKLI BİR ÖYKÜ

Katıldığı bir çok festivalde ödüle boğulan Yatak Odasında (In The Bedroom) bir 'ilk film'. Sinemaseverlerin Stanley Kubrick'in Gözler Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut) adlı filminden hatırlayacağı Todd Field, bu ilk uzun metrajlı filminde duygusal bir öykü anlatıyor. Andre Dubus'un "Killings" adlı eserinden uyarlanan filmde, Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Marisa Tomei ve Nick Stahl başrolde. Spacek ve Wilkinson'ın bu filmdeki performanslarıyla en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu dallarında Oscar adayı olduklarını da hatırlatalım.

LYNCH YÄ°NE ÅžAÅžIRTIYOR

Sinemaseverlerin İkiz Tepeler (Twin Peaks), Blue Velvet, Wild At Heart gibi filmleriyle tanıdığı yönetmen David Lynch, Mulholland Çıkmazı'nda (Mulholland Drive) yine esrarengiz bir öykü anlatıyor. Lynch bu filmiyle yönetmen dalında Oscar adayları arasındaydı. Filmin başrollerinde Naomi Watts, Laura Elena Harring, Justin Theroux ve Ann Miller var.

YÃœKSEK TEMPOLU BÄ°R FÄ°LM

Sylvester Stallone'nin başrolünü üstlendiği D-Tox ise aksiyon filmlerinden hoşlananların keyifle izleyeceği bir çalışma . Stallone, yönetmenliğini Jim Gillespie'nin yaptığı filmde, kız arkadaşı ve ortağı bir acımasız katil tarafından öldürülen sorunlu ve alkolik bir FBI ajanı rolünde.

Haberin Devamı

Filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi için:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!