Festival Başkanı, yapımcıya cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Festival Başkanı, yapımcıya cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 12:08

Frankfurt Türk Film Festivali’nin Başkanı Hüseyin Sıtkı, Ayla’nın festivalin açılışında gösterilmesine izin vermeyen yapımcının doğruları söylemediğini iddia etti.

Haberin Devamı

“AYLA’nın festivalin açılış değil kapanış filmi olması yönündeki arzumuzu festival komitesine ilettik. Ancak komite, filmimizi festivalin açılış filmi olarak göstermekte ısrar etmişlerdir” diyen yapımcıya cevap veren Hüseyin Sıtkı, şöyle dedi:

“Haftalar önceki görüşmelerde Ayla’nın açılış filmi olacağı bildirilmiş, gelebilecek oyuncu isimleri üzerine konuşulmuştur. Ayrıca yapımcı Mustafa Uslu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Aslan’a filmin bir oyuncusuyla birlikte festivale katılacağını taahhüt etmiştir. Ayla’nın açılış filmi olarak gösterilmesine izin vermediklerini iddia eden firma, filmin gösterim KDM’sini (şifresini) 27 Kasım tarihi için düzenlemiştir.”

‘YAPIMCIYI KINIYORUZ’
“Ayla filmini seyretmek için Hessen Eyaleti’nin çeşitli şehirlerinden gelen yüzde 47’si Alman, binin üzerindeki sinemaseveri hayal kırıklığına uğratmak saygısızlıktır. Ve bu Türk sinemasına da saygısızlıktır. Bizler Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali olarak Ayla filminin yapımcısını kınıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!