Ferrari'nin ihaneti

Dün geceyi iki yönüyle ele almak lazım. İlk devre ve ikinci devre...

Haberin Devamı

11 kişi, 10 kişi. İlk devre müthiş oynayan F.Bahçe, belki maçı bitirebilirlerdi ama Rüştü’nün müthiş kurtarışları Dia’nın direkten dönen şutu maçın kırılma anı oldu. Ve kaçan pozisyonlar... Oyunun tamamıyla hakimi olan F.Bahçe, bu dakikalarda Beşiktaş’a büyük üstünlük kurdu. Orta saha üstünlüğünü ele geçirdi. Top, F.Bahçe orta sahasındaydı ve oyunu istediği gibi yönlendiriyorlardı. Sahanın en iyilerinden Niang müthiş bir driplingle koşarken Toraman ve Necip yetişemediler.
Bu bölümlerde Beşiktaş, alıştığı gibi oynuyordu. Riskli defansı önde kurdular ama F.Bahçe bu zaaftan bir golle yararlandı. Başka goller de atabilirdi ama atamadı. İlk devrenin sonuna doğru Ekrem’in müthiş füzesi beraberliği getirdi.
 İkinci yarı bambaşka bir Beşiktaş vardı sahada. İbrahim Toraman’ın golü siyah beyazlılara güven getirdi. Beşiktaş oyunun hakimi oldu. Kapanarak kontraatak yaptı. F.Bahçe’ye 45’le 65 arası müthiş üstünlük kurdular. Bu bölümde golleri peş peşe bulup maçı farka götürebilirlerdi.
İkinci Güiza vakası
Almeida, karşı karşıya golü bulsaydı 3-1 olur ve sonrası gelirdi. Bu durumda Ferrari’nin kırmızı kartına bile gerek kalmazdı. Ama görünen o ki, Almeida, Türkiye’de 2. bir Güiza vakası oldu diyebiliriz. Çünkü Schuster’e inanamadım. Bu Almeida’ya bu kadar nasıl sabretti. Bu futbolcu sahada hiçbir şey yapmadan dolaştı durdu. Yakaladığı yüzde yüzlük pozisyonu harcadı. Q7 yıldızsa bu maçta yıldızlığını gösterecek. Zayıf takımlara karşı Türkiye’de çok yıldız var. Portekiz ve İtalya’dan almaya gerek yok. Aynı şey Simao ve Guti için de geçerli. Beşiktaş’ın başında öyle bir teknik direktör var ki, evlere şenlik. Bobo ve Sivok 18’de yok. Orta saha oyuncusu Aurelio’yu yedek soyunduruyor, sonra stoper olarak alıyor. Alex’in attığı gole dikkat edelim. Kısacası Beşikaş 11 kişi kalsaydı yenilmezdi ama Ferrari’nin sorumsuzluğu affedilmez. Schuster’e birisi dur demeli, yapılan hatalara son vermesi lazım.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarının takımına olan desteğini...

BEĞENMEDiM

Ferrari’nin sorumsuzluğunu...

DİKKAT

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yıldızları tamam ama; sahanın gerçek yıldızı Alex’ti.

Yazarın Tüm Yazıları