Ferrari’yi ondan hızlı kullanan yok

Bu hafta Sıradışı’nın konuğu İzmir Balçova’daki Agora AVM’nin genel müdürü Hasan Noyan...

Haberin Devamı

Merkezin yatırımcısı ve işletmecisi Odak Şirketler Grubu’na ait Odak İnşaat’ın İzmir Bölge Müdürlüğü’nü de yapan Noyan, iş ve iş dışı yaşamını paylaştı. Agora’nın başarısının altında doğru zaman, doğru yer, doğru işletme mantığının yattığını söyleyen Hasan Noyan, “Aynı zamanda iş ortaklarımızla asgari müştereklerde buluşuyor olmamız, birçok başarılı kampanyayı uyum içinde birlikte yürütmemiz, yoğun mesai ve emek harcamamız, buna paralel olarak İzmirlilerin ve Egelilerin Agora’ya sahip çıkmaları da bunda büyük etken” diyor. ‘Agora’da hayat var’ sloganıyla hayat arkadaşından tutun da hayata dair ne varsa her şeyi bu çatı altında bulmanın mümkün olduğunu belirten Noyan, “Yeniliğe açığız. Örneğin, zemini tamamen yeniledik. Yurtdışından ithal malzemeyle kapladık. Oturma düzenini değiştirdik, kapasitesini artırdık. Yeme-içme bölümümüze önümüzdeki günlerde yeni markalar gelecek. Her özel güne bir aktivitemiz devam edecek” diye konuşuyor. Agora’nın tescilli bir marka olduğunu, İzmir’den, yakın çevreden ve Türkiye’nin farklı illerinden yatırım talebi geldiğini kaydeden Hasan Noyan, “Ancak biz, doğru zamanda, doğru yerde, doğru işler yapmak istiyoruz. Gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Şu an için, ‘Yarın başlayacağımız şurası var’ diyemiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLARKEN

Saat 06.00’da ayaktayım
· Hafta içi 23.00-23.30, hafta sonu 00.30 gibi yatarım. 06.00-06.30’da kalkarım. Spora gidiyorsam daha erken uyanırım. Gitmiyorsam 08.00’de evden çıkarım.
· Uyanıp evden çıkma arasında geçen zaman diliminde duşumu alır, kişisel bakımımı yapar, giyinir, kahvaltımı ederim, TV’den gelişmeleri izlerim.
· Gazeteleri öğlen arası okurum. Akşam haberlerini kaçırmam. Spordaysam TV’den, yoldaysam radyodan mutlaka takip ederim.

MODA

İndirimleri takip ederim
· Yakından takip ederim. Sevsem de modası geçmiş kıyafetlerimi giymem.
· “Ucuzu pahalı alacak kadar zengin değilim” atasözünü aklımdan hiç çıkarmam, indirimleri takip ederim. Alışverişimi kendim yaparım.
· Genelde takım elbise giyerim. Ağırlıklı olarak lacivert, siyah gibi koyu renkleri tercih ederim. Kahverengi takımım yoktur.
· İş sonrası ve hafta sonları sporumdur. Kot, mevsimine göre tişört ya da kazak giyerim. Kışın koyu, yazın daha renkliyimdir.

MEKAN

Haberin Devamı

Öncelikle güleryüz ararım
· İzmir’de; Veli Usta, Deniz, Kordonboyu Balık Pişiricisi, Denizkızı, Sipari, Kitchenette, SPR.
· İstanbul’da; genelde yoğun iş programımız oluyor. Nerede bulursam orada yiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki, servis çok hızlı ve düzenli.
· Yurtdışında; ağırlıklı olarak deniz ürünleri yapan yerleri tercih ediyorum. İyi pişirdiği konusunda tavsiye aldığım et lokantalarına da gidiyorum. Oğlum varsa fast-food zincirlerinde oturduğumuz da oluyor.
· Bir mekanda güleryüz, kaliteli servis, lezzet ve fiyat dengesi ararım.

HAYAT FELSEFESİ
Her şeyi araştırmak. Herkesten farklı düşünmek. Hayata başka pencereden bakmak. Mor inek olmak.

BESLENME

Haberin Devamı

Taş pişirse onu yerim
· 2009’da yine sizinle bir söyleşimiz olmuştu. Gazetedeki fotoğrafa baktığımda ne kadar kilolu olduğumu gördüm. Bu benim için dönüm noktası oldu. Hemen spora başladım, beslenmeme dikkat ettim. Tam 14 kilo verdim.
· Sabahları ailemle kahvaltı yapmaktan keyif alırım. Klasik kahvaltıyı tercih ederim. Ama domates ve biber mutlaka olsun isterim. Hafta sonları bunlara bir de yumurta eklerim. Çay içerim. Salam, sucuk, sosis yemem.
· Öğlenleri balık (özellikle somon), sebze ve salata ağırlıklı beslenirim. Haftada bir de kırmızı et tüketmeye çalışırım.
· Akşamları şu aralar spora gidiyorum, bazen de nöbetlerimiz oluyor. Genelde dışarıda yeme alışkanlığım olmadığı için açlığımı dindirecek kadar bir şeyler atıştırırım. Eve kaçta gidersem gideyim mutlaka eşimin o gün için yaptığı yemekten az da olsa yerim, onu mutlu ederim.
· Mönüde ne varsa onu tüketirim. Eşim taş pişirse onu yerim. Ancak kabak yemeklerinden çok hoşlanmam. En çok sevdiğim ise korukla yapılmış kuzu etli bamyadır. Tatlıya da düşkünüm ama dikkat ediyorum.
· Ara öğünüm de var. Bir yeşil elmayı her gün ikiye bölerim. Yarısını sabah-öğle, yarısını da öğle-akşam arası yerim.
· Çayı severim. Günde 20 bardak şekersiz içerim.
· Türk mutfağı bir numara. Latin lezzetlerini de seviyorum.
· Hafta sonları mutfağa girerim. Eşimi bir günlüğüne de olsa dinlendiririm. Çok güzel balık yaparım. Tamamen doğaçlama. Yazın mangal benden sorulur. Şanlıurfalı olduğum için tüm kebap eşleri de bana ait.

TEKNOLOJİ

Haberin Devamı

İlgiliyim ama hemen almam
· Büyük ilgim var. Yakından takip ederim. Ama hemen almam.
· Bilgisayarımı mail trafiği, raporlamalar için kullanıyorum.
· Iphone’la fotoğraf çekiyorum, internete giriyorum, oyun oynuyorum.

SPOR

Gençliğimde kung fu yaptım
· Gençliğimde futbol oynadım, kung fu yaptım. Sonra iş hayatı başladı, zamansızlıktan spordan uzak kaldım.
· Ancak iki yıldır kilo sorunu nedeniyle yeniden başladım. Kaya İzmir Thermal’a devam ediyorum. Haftada 3-4 gün ikişer saat kalıyorum.
· Yazın hafta sonları da bol bol yüzüyorum.
· Fenerbahçeliyim. Stada gitmem, TV’den seyrederim. Yanımda rakip takımdan biri olsun istemem.

TATİL

1 hafta kendimi resetlerim
· Tatili üçe bölüyorum. İlk dilimde ailemle 3-4 günlüğüne Antalya, Marmaris ya da Bodrum’a gideriz. Bazen bunu kültür turu olarak gerçekleştiririz.
· İkinci dilimde yine ailemle birlikte turla bir hafta yurtdışı yaparız.
· Üçüncü dilimde ise ya tek başıma ya da çok yakın bir arkadaşımla bir haftalığına daha önce hiç gitmediğim bir ülkeye giderim. Ama hiçbir plan, program yapmam. Tamamen keşif amaçlıdır. O zaman diliminde kendimi bir anlamda resetlerim. Her şeyi arkamda bırakıp, kendimi dinlerim.
· Yazın hafta sonları eşimin ailesinin Çeşme’deki yazlığına da gideriz.

HOBİ

Haberin Devamı

Ne zaman ne de para oldu
· Doğrusunu söylemek gerekirse hobi için ne zamanım ne de param oldu.
· Yine de en büyük hobim, gittiğim ülkelerde Iphone’umla mimari mekanlar başta olmak üzere yediğim yemeğin mönüsü dahil her şeyi fotoğraflamak.
· Oğlumla bilgisayarda futbol oynamak. (Ama hep yeniliyorum.)
· Kitap okumayı severim. Genelde zamanında okuyamadığım klasikleri ve siyasi içerikli eserleri tercih ederim. Ayrıca, kişisel gelişime de ilgim var. Elime alıp hemen bitiririm diyemem. 10 gün de sürebilir, 6 ay da...
· Şanlıurfalı olduğum için müziğe meraklıyım. Yöreme ait türküleri (Kazancı Bedih başta) her zaman dinlerim. Latin Müziği de ilgimi çeker.
· Bağlama çalmayı çok isterdim, ama imkansızlıktan kurs alamadım.
· Ayda ya da iki ayda bir sinemaya giderim. Tercihim yerli ve komedi.

OTOMOBİL

Lükse hiç düşkün değilim

· İlk otomobilim 1993’te aldığım, 74 model, mavi renkli Renault 12’ydi. Eşimin bir kooperatife girip ev sahibi olma hayali vardı, küsmüştü.
· Şu an şirketin tahsis ettiği Renault Megane kullanıyorum. Şoförüm yok. Sadece trafiğim yoğun olduğu bir yere giderken ve park sorunu da varsa yanıma şirketin kadrolu şoförlerinden birini alırım.
· Ayrıca, Opel Astra’mız var. Eşim kullanıyor. Ancak hafta sonları ve ailece bir yere gidiyorsak direksiyona ben oturuyorum.
· Özel işlerimde şirket aracını asla kullanmam.
· Trafikte sakinimdir, hırçınlaşmam, tolerans gösteririm, 5 dakika geç kalsam ne olur ki? 22 yıllık şoförüm. Karşı taraftan kaynaklanan dışında kazam yok. Sadece hızdan iki kez ceza yedim.
· Bir araçta sürüş güvenliğine, rahatlığa, ekonomiklikliğe ve satışta değerini bulmasına bakarım. Lükse düşkün değilim. Markaya önem vermem.

KARİYER

Bir kamyon tuz indirdik
· İlkokuldayken tatbikata gelen askerlerin yaptığı sağlık taramasından etkilenmiş doktor olmak istemiştim. Lise 1’de resim dersinde öğretmenim, “Oranlara çok dikkat ediyorsun, mimar olmayı düşünüyor musun” diye sordu. O an kafamda bir şimşek çaktı. Araştırdım ve mimar olmaya karar verdim.
· Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdim. Daha sonra aynı fakültenin bina bilgisi anabilim dalında yüksek yaptım.
· Profesyonel anlamda iş hayatıma okurken başladım. Bir mimarlık ofisinde kısa süreli çalıştım. Ardından sırasıyla Mensoy Şirketler Grubu, İnci Holding ve Tepe İnşaat’ta çeşitli görevlerde bulundum.
· Son işimdeyken gelen teklifi değerlendirdim ve Odak Group’a geçtim. Topluluğa ait Odak İnşaat’ın Rusya’daki işlerinde çeşitli pozisyonlar üstlendim. Sonra Türkiye’ye döndüm, Agora AVM’’nin iki bölümünün inşaat işlerini tamamladım. Halen Odak İnşaat Bölge Müdürü ve Agora AVM Genel Müdürü olarak görev yapıyorum.
· İlk paramı 12 yaşındayken bir akrabamızla birlikte bir kamyon dolusu tuz indirerek kazandım. Bugünün parasıyla 50-60 lira almıştım. Hayatın zor olduğunu, okumak gerektiğini orada öğrendim. Ondan sonra da yaz tatillerim hep çalışarak geçti. Bulaşıkçılık bile yaptım.

TOPLANTI

Simülatörle yarış yaparız
· Kapım hep açıktır. İsteyen herkes randevu almadan benimle görüşebilir.
· Tüm iş kontrolüm altındadır. Çalışanların tamamını isim isim bilirim.
· Pazarlamayla haftada bir, zayıf birimlerle daha sık toplanırım. 1 saati geçmez. Ayrıca, 15 günde bir yönetimle bir araya geliriz. Her şey konuşulduğu için 3 saati bulur. Bitince hep beraber eğlence merkezine iner, Ferrari simülatörüyle yarış yaparız. Birinci ya da ikinci olurum.

Yazarın Tüm Yazıları