Fernando Alonso çıldırdı

Güncelleme Tarihi:

Fernando Alonso çıldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Fernando Alonso, Avrupa Grand Prix yarış hakemlerine sert tepki göstererek, durumu resmen idare ettiklerini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Mark Webber’in kazası sonrasında pozisyonunu kaybederek mücadeleyi 9. sırada tamamlayan Alonso, kaza sırasında Lewis Hamilton’ın hemen arkasında yer alıyordu. Ancak güvenlik aracını sollayan İngiliz pilot yarışı da ikinci sırada bitirdi.

TurkiyeF1.com'un haberine göre; Hamilton’a bu hareketinden dolayı pitten geçme cezası verildi ancak kurallara uyan Alonso pozisyon kaybederken, İngiliz pilot yarışı ikinci sıradaki yerini muhafaza ederek tamamladı.

Yarış hakemlerine kararına oldukça kızgın olan Ferrari pilotu, hakemlerin bu kararıyla durumu idare ettiklerini savundu.

Alonso, “Utanç verici, sadece bizim için değil, çünkü bu bir yarış, buraya manipüle edilmiş bir yarışı izlemek için gelen tüm taraftarlar için de utanç verici” dedi.

Yarıştan sonra İspanyol medyasına konuşan Alonso, “Çok iyi gidiyorduk, iyi bir starttan sonra üçüncü sıradaydık. Güvenlik aracının piste girmesi bizim için iyi olmadı, fakat Hamilton güvenlik aracını solladı, bu daha önce hiç görmediğim bir şey, sarı bayraklar sallanırken sağlık aracını solladı. Aramızdaki mesafe bir metreydi, o ikinci bitirdi, ben dokuzuncu…” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Valencia’nın ikinci sırada bitirebileceği bir yarış olduğunu söyleyen Alonso, “Güvenlik aracının piste girmesiyle, ben dokuzuncu olurken, Hamilton da sekizinci sırada bitirmiş olacaktı. Fakat kurallara saygı göstererek normal olanı yaptığınızda siz dokuzuncu oluyorsunuz, kurallara saygı göstermeyen de ikinci oluyor” dedi.

Her şeyin kendisine ve takımının aleyhinde gidiyor göründüğünü de söyleyen Alonso, yarış hakemlerinin kararı çok sonra vermiş olmasını da eleştirdi.

Ferrari pilotu, “Onun sağlık aracını nasıl solladığını görmek için epey bir tur atmış olsalar gerek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!