Ferman Akgül: ‘Ne yapayım, kalbimin sesini dinliyorum’

Güncelleme Tarihi:

Ferman Akgül: ‘Ne yapayım, kalbimin sesini dinliyorum’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 15:28

maNga’nın solisti olarak tanıdığımız, müzisyen ve yazar Ferman Akgül ilk kitabı ‘Osmanlı Cadısı Tırnova’yı Fantastik Kitap etiketiyle yayınladı. Akgül’ün kitabında, ‘Bir Kadın Çizeceksin’ gibi pek çok maNga videosundan da çizgilerini tanıdığımız illüstratör Kaan Demirçelik’in de işleri var. Akgül’le yeni kitabını ve yakın zamanda çıkacak olan solo albümünü konuştuk.

Haberin Devamı

** Kitap yazma heyecanı hep var mıydı, yoksa yeni mi gelişti de ortaya çıktı? 

2009’dan bu yana köşe yazısı ve öyküler yazıyordum. Billboard ile başlayan serüven 46 ve Blue Jean’de devam etti. Gelen istekler üzerine öyküleri toparlama ve bir de lokomotif öyküyle yayımlama kararı aldım.

** Hikayeler küçük, sevimli ve bol illüstrasyonlu. Yakında bunun başka versiyonları da gelir mi? 

Kitaba ismini de veren Osmanlı Cadısı Tırnova’yı önce romanlaştırmayı ardından da uzun metraj filminin çekilmesini istiyorum. Belki de ben çekerim. Sonuçta sinema eğitimim var. Yazmak sadece süre gerektiriyor ama film için yatırım da lazım. Aslında bu öykülerin birçok yönetmene ilham olabileceğine de inanıyorum.

Ferman Akgül: ‘Ne yapayım, kalbimin sesini dinliyorum’

Haberin Devamı

** Oğlunuz Aaron’la hayat nasıl gidiyor? Baba olmak bakış açınızı nasıl etkiledi? 

Aaron’un doğumundan sonra çok daha fazla üretmeye başladım. Özellikle kalemim çok gelişti. İnsanın gelişimini kendinin farkına varması kadar muhteşem bir duygu olamaz. Aaron hayatın bize verdiği en büyük hediye. 

EVLİ VE ÇOCUKLU BİR ‘ROCKSTAR’ 

** Eşiniz Bettina Kuperman ve oğlunuz Aaron’la harika görünüyorsunuz. Evli çocuklu ‘rockstar’ olunca hayat nasıl değişti? 

Sevdim bu tanımlamayı... Dünyanın her yerindeki rock müzisyenlerinin daha çok evli çocuklu hayatları olmuştur aslında. Türkiye’ye bakarsan da durum öyle… Evli olmam bazı hayranlarımı hayal kırıklığına uğratıyor olabilir ama yapacak bir şey yok, kalbimin sesini dinliyorum. 

Ferman Akgül: ‘Ne yapayım, kalbimin sesini dinliyorum’

** Çocuk programları yapıyor, müzik belgeselleri de çekiyorsunuz. Hayalinizde başka neler var? 

Küçük Prens’le tiyatro tecrübem oldu. Bunu güzel bir proje ile devam ettirmek istiyorum. İyi bir dizi ve film ile ekranlarda olmak güzel olabilir sanırım. Sinemayı, oyunculuğu seviyorum. İnsanları şaşırtmak istiyorum. Uzun soluklu olarak en büyük hayalim Türkiye’nin en iyi korku filmini yapabilmek.

Haberin Devamı

** ‘Osmanlı Cadısı’nın ismi nasıl çıktı ortaya? 

Osmanlı’da 1830 yıllarında yaşandığı iddia edilen bir olaydan esinlendim. Devlet kayıtlarında “Osmanlı’da cadılar türedi…” diye bir ibare var. Hem bundan hem de bazı akademik tezlerden ilham alarak yarattığım bir öykü. 

** Solo albüm ne zaman geliyor? 

Solo albümü ocak sonu veya şubat başı çıkartmak istiyoruz. Kayıtlar devam ediyor. Onunla aynı zamanda maNga da yeni albüm kayıtlarına girmiş olacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!