Feribotla yaşama yol verilecek

Güncelleme Tarihi:

Feribotla yaşama yol verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:46

Feribotla yaşama yol verilecek

Haberin Devamı

MUĞLA İl Sağlık Müdürlüğü ve Dalyan Deniz Tekne Kooperatifi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Yaşama Yol Ver Projesi kapsamında kanalın karşısında bulunan turistik bölgelere feribot sayesinde daha rahat ulaşım sağlanacak.

Yaşama Yol Ver Projesi için İl Sağlık Müdürlüğü ve Dalyan Deniz Tekne Kooperatifi arasında "Yaşama Feribotla Yol Ver" sloganıyla bir protokol imzalandı. Dalyan feribot iskelesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, il, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. İnsan sağlığı için yapılan bütün çalışmaları desteklediğini söyleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Eğer hizmeti yaparsak işleri kolaylaştırır, engelleri aşarız. Türkiyemizi güçlü kılarız. Ekonomimiz iyi olur. Bu feribot Dalyan Kanalı'ndaki tekne turlarına engel olmayacak. Herhangibir hastalık durumunda ambulansımız en iyi hizmeti yapacak. Biz açmasına destek olduk ama asıl çalışan emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise "Yıllardır karşıdan hasta gelemiyordu, çiftçi gelemiyordu. Bu sorun ortadan kalkmış oldu. Yıllar süren rüyanın bugün mutluluk ile sonuçlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DAHA GÜVENLİ YAŞAM

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Engelliler Haftası'nda uygulamanın başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muğla'da 2016 yılı sonunda toplam 48 istasyon ve 73 ambulans ile faaliyetleri sürdürdüklerini bildiren Tekin, "2016 yılı Ekim sonuna kadar 54 bin 500 vakaya acil sağlık hizmeti verildiğini gururla ifade etmek isterim. Zodyak bot hizmetini; bugün imzalayacağımız protokol ile birlikte 365 gün ve 24 saate çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dalyan kanalındaki bu feribot projesi ile insan hayatı için her dakikanın önemli olduğu bilinci ile Çandır, Ekincik ve Sultaniye köylerine daha hızlı, sürekli ve etkin bir sağlık hizmeti sunmak, insanımıza bu bölgelerde sağlık açısından daha güvenli bir yaşam sürdürmek istiyoruz" dedi.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ise projenin devlet ve milletle el ele yapıldığını belirtti. Gültekin kanalın karşısında bulunan turistik bölgelere daha rahat ulaşılmasını sağlayacak feribot sayesinde ekonominin de canlanacağını anlattı. Açılışın ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri ambulansın da içinde bulunduğu feribot ile karşı kıyıya geçti.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!