Feribot için 5 kilometrelik kuyruk oluştu...

Güncelleme Tarihi:

Feribot için 5 kilometrelik kuyruk oluştu...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 10:48

Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri yerlere gitmek için, başta İstanbul olmak üzere Trakya’daki kentlerden yola çıkan sürücüler, Çanakkale Boğazı’ndan geçebilmek için feribot iskelelerinde 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde oluşan uzun araç kuyruklarıyla, tatil yolculuğu çileye dönüştü. Bayram tatili için dün iftar ve sahurdan sonra yola çıkan tatilciler, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde de yoğun trafikle karşılaştı. Adıl adım ilerleyen araçlar, tünel girişinde zaman zaman durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Dört günlük Ramazan Bayramı tatili için Çanakkale’de dün başlayan yoğunluk, Arife günüyle birlikte had safhaya ulaştı. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Trakya’daki kentlerden tatilini geçirecekleri yerlere gitmek için yola çıkanlar, bu sabahtan itibaren feribot iskelelerinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.


En büyük yoğunluk ise Çanakkale Boğazı’nın geçildiği Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında yaşandı. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde, uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle Eceabat’tan Çanakkale’ye geçmek için sıraya giren tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruğu 5 kilometreye ulaştı. Kilye Koyu’nu geçen kuyrukta bekleyen tatilciler, bunaltan sıcak havada feribot beklerken zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

'YOLLAR BOŞTU AMA...'

Almanya’nın Hannover kentinden tatilini geçirmek üzere İzmir’e giden Kenan Tekin, aracıyla Eceabat ilçesinde feribot sırası beklerken, "Yollar boştu. Ama feribot kuyruğu var. Burada herhalde yollardakinden daha fazla bekleyeceğiz. Gelibolu’ya baktık, çok yoğundu, o yüzden buraya geldik. Birkaç saat bekleyeceğiz gibi görünüyor" dedi.

Feribot için 5 kilometrelik kuyruk oluştu...

Tatilini Gökçeada’da geçirecekler Kabatepe feribot iskelesinde, Bozcaada’ya gidecek olan tatilciler ise Geyikli feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Gökçeada’ya gitmek üzere Kabatepe feribot iskelesine gelen tatilciler, yeni uygulanan online bilet sistemine tepki gösterdi. Sürücüler, bu uygulamanın ilk günü olduğunu ve bayram öncesinde böyle bir denemenin yapılmasının talihsizlik olduğunu belirtti.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Gelibolu-Lapseki, Eceabat- Çanakkale, Kilitbahir- Çanakkale, Kabatepe- Gökçeada ve Geyikli- Bozcaada hatlarında toplam 17 feribot ile saatsiz olarak sefer yapıyor.

Feribot için 5 kilometrelik kuyruk oluştu...

Haberin Devamı

Feribot için 5 kilometrelik kuyruk oluştu...

SON 24 SAATTE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!