Ferhat Tunç'a beraat

Güncelleme Tarihi:

Ferhat Tunça beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 10:44

SİİRT’in Eruh İlçesi’nde geçen yıl katıldığı festivalde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan türkücü Ferhat Tunç, beraat etti. Tunç’un beratini talep eden savcı, konuşmasını sanatçı hassasiyeti olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Eruh’ta geçen 15 Ağustos’ta ilki düzenlenen Çırav, Doğa ve Kültür Festivali’ne katılan türkücü Ferhat Tunç, bir konuşma yaptı. Tunç, hakkında konuşma nedeniyle, ‘Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek’ ve ‘terör örgütünün propagandası yapmak’ grekçesiyle hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına Ferhat Tunç ile türkücüye destek olmak için Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül katıldı. Duruşmada savcı esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu. Ferhat Tunç’tan festivale katılması ve etkinliklerde konser verilmesinin istenildiğinin belirtildiği mütaalada, sanığın konser sırasında yapmış olduğu konuşmada bir kısım konulara değindiği belirtildi.

Haberin Devamı

Mütaalada, söz konusu konuşmasının genel olarak bölgede yaşanıldığı düşünülen bir kısım kişi ölümleri ile alakalı olup katılanların beklentisine uygun bir konuşma olduğu ve söz konusu konuşma metninin bir sanatçı hassasiyeti olarak değerlendirilebileceği kaydedildi. Savcı, “Bu haliyle atılı suçların maddi unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi talep olunur” dedi.

Tunç’un avukatı Feride Laçin, iddia makamının esas hakkındaki mütaalasına katıldığını belirterek beraat kararı verilmesini talep etti.

Son savunması için söz verdiği Ferhat Tunç, hakkında dava açılmasını talihsizlik olarak değerlendirip, “Bu davada yargılanan barıştır, barış talebidir. Susmak çözüm olmadığı için yargılanıyorum. Sanatçı duyarlılığımla hareket ettim. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek Tunç hakkında beraat kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!