Fener'in cezası tamamen kalkmalıydı!

Güncelleme Tarihi:

Fenerin cezası tamamen kalkmalıydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Adnan Polat yine sert konuştu... Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı, Tahkim Kurulu’nun, Fenerbahçe’ye verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasını 2 maç seyircisiz, 1 maç saha kapatmaya çevirmesine tepki gösterdi.

Dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Polat, Tahkim Kurulu’nun kararlarını kinayeli bir şekilde yorumlayarak, şunları söyledi:

"Benim şahsi değerlendirmem, Tahkim Kurulu’muz, verdiği kararda cezanın tamamını kaldırması gerekirdi. Çünkü Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde Saracoğlu’nda olduğu gibi antrenörlerin kafası yarılıyor, futbolcuların kulakları sağır ediliyor. Bence eksik karar vermişler. Bu cezayı tamamen kaldırmış olmaları gerekirdi. Fenerbahçe’ye iyi bir yılbaşı ve bayram armağanı verebilirlerdi. Kesinlikle bir ödül verildi. Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra tuhaf şeyler oluyor futbolumuzda. Bazıları içlerine sindirebiliyorsa onları da tebrik ediyoruz."

Adnan Polat, "Fenerbahçe’nin korunduğunu düşünüyor musunuz?
" şeklindeki soru üzerine de, "Olaylara bakmak lazım, olaylar kendi cevabını veriyor. Bütün temennim Fenerbahçe’nin alacağı sportif başarılar bir fair-play içinde olsun, kimse tartışmasın, gelişen olaylar bazı endişe verici düşüncelere yöneltiyor, onu da itiraf etmek gerekiyor. Tahkim Kurulu’nun aldığı karar bunun açık açık neticesi."

Fenerbahçe-Galatasaray maçının başından sonuna kadar kaos olduğunu vurgulayan Polat, derbinin hakemi Selçuk Dereli’nin seyirci baskısından korktuğu için adaletli davranamadığını iddia etti. Polat, "Penaltımızı vermedi. Bu bir yerde galibiyetimizi engelledi. Galatasaray galip gelseydi, şu anda 34’e 33 puan şeklinde bir yarış olacaktı. Bana göre yanlış yorumları ve seyirci baskısından veremediği kararlardan dolayı ligin sonucunu da etkiledi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!