Fener'i yener işi bitiririz

Güncelleme Tarihi:

Feneri yener işi bitiririz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

"Herkes Sivas’ta önemli bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyor ama biz çok rahatız. F.Bahçe ile aramızdaki üç puanlık farkı Kadıköy’deki maça kadar açmazsak, orada işi bitirir, şampiyon oluruz."

Haberin Devamı

G.SARAY’ın Sivas deplasmanında 2 puan bırakması sarı kırmızılı camiada büyük üzüntüye neden olurken, teknik direktör Eric Gerets, şaşılacak derecede rahat konuştu. Her zamanki temkinli üslubunun aksine iddialı açıklamalarda bulunan Gerets, aradaki puan farkı böyle devam ettiği taktirde lider Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenip şampiyon olacaklarını söyledi.

Sivasspor beraberliğinin abartılmaması gerektiğini vurgulayan Belçikalı teknik direktör, "Herkes bizim önemli bir fırsatı kaçırdığımızı düşünüyor ama biz çok rahatız. Biz olaylara pozitif yaklaşıyoruz. Sivasspor maçı hiç kolay değildi, yenilebilirdik de. Fenerbahçe ile aramızdaki üç puanlık farkı Kadıköy’deki maça kadar açmazsak orada bu işi bitiririz. Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yeneriz" diye konuştu.

Gerets, hayatı boyunca hep cesur davrandığını ve bu inancı futbolcularına da aşıladığını belirterek, "Korkakların yaşama şansı olmaz, her zaman kaybederler. Savaşanlar ve kendilerine güvenenler her zaman ayakta kalır. Ben futbolcularımda bu cesareti ve kararlılığı görüyorum. Zaten elinizde böyle bir ekip varsa arkanıza bakmanıza gerek yok" ifadesini kullandı.

Yardımcıları Erdal Keser ve Reinhard Stumpf ile Sivasspor maçının bir değerlendirmesini yapan Gerets, genel olarak iyi bir futbol sergilediklerini söyledi. Galatasaray Teknik Direktörü, şöyle konuştu:

"Oyunun bazı bölümlerinde çok iyi işler yaptık. Fakat ne yazık ki, golcülerimiz iyi günlerinde değildi. Tehlikeli noktalarda gereken vuruşları yapamadılar. Bir gol bulsak rahatlar, oyunu istediğimiz gibi götürürdük ama olmadı. Futbolda böyle şeyler olur. Elimde çok iyi hücum oyuncuları var ama bu maçta durgundular. Sivas’ta beni en çok sevindiren olay, uzun bir aradan sonra oynayan Saidou ve Song’un futbolları oldu. Açıkcası maç öncesi bu iki oyuncumdan endişeliydim. Uyumsuzluk yaşayacaklarından korktum. Ancak boşuna endişelendiğimi gördüm ve çok mutlu oldum."

Eric Gerets,
son olarak Marek Heinz konusunda da önemli bir mesaj vererek, bu oyuncuyu gözden çıkardığını açıkca ifade etti. Gerets, "Maçın hemen başında Heinz’ın tutuk olduğunu gördüm ama hemen değiştirmek istemedim. Açılır diye bekledim. Ondan çok şey bekliyordum, demek ki, yanılmışım. Marek şansını yitirdi. Artık o sahada değil, kulübede yanımda oturacak. Çünkü gördüm ki, ürkek ve mücadeleci değil. Bana savaşan adam lazım. Bunu her zaman söylüyorum. Bizim yolumuz dikenli yoldur. Bu zorlu maratonun yükünü cesur ve yürekli oyuncular taşıyabilir. Marek bu istediklerimi yapabilir diye transfer edildi ama olmadı" diye konuştu.

Cihan çok efendidir lütfen az ceza verin

G.SARAY Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, Sivasspor maçında rakibine dirsek attığı için kırmızı kart gören Cihan’ın çok terbiyeli ve efendi bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, yaptığı hareketin, tahrik sonucunda gerçekleştiğini söyledi. Gökşen, "Cihan, bırakın kırmızıyı, sarı kartı bile çok nadir görüyor. Disiplin Kurulu’ndan bunu göz ardı etmemesini rica ediyoruz. Kendisi demek ki, tahrik edildi ki, bu hareketi yaptı" diye konuştu. Cihan ise yaptğı davranış nedeniyle özür diledi. Gökşen ayrıca ligde üst üste sahalarında oynayacakları Vestel Manisa ve Samsun maçlarının biletlerinde promosyon yapacaklarını açıkladı.

ZİRVEDEKİ İKİLİNİN KALAN MAÇLARI

FENERBAHÇE: 52

Beşiktaş

Kayseri (D)

Konya

Ankaragücü (D)

Diyarbakır(D)

Malatya

Gaziantep (D)

Sivas

V.Manisa (D)

G.Saray

Trabzon (D)

K.Erciyes

Denizli (D)


GALATASARAY: 49

V.Manisa

Samsun

Trabzon (D)

K.Erciyes

ankaragücü

Denizli (D)

G.Birliği

D.Bakır (D)

Ç.Rize

F.Bahçe (D)

Ankara

Beşiktaş (D)

Kayseri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!