Fener'i bekleyen tehlike

Fenerbahçe ligde, Avrupa’da, kupada final oynayamıyor. Final anlarında aşırı strese giriyor. Bu hastalığı atlatmanın tek yolu rahat olmaktan geçer. Rahat olursa bu takım Inter’i de, Chelsea’yi de yener. O günleri de gördük!

Haberin Devamı

GEÇEN hafta şampiyonluk yolunda iplerin artık Fenerbahçe’nin elinde olduğunu yazmıştım.. Ardından liderlik koltuğunu devraldı sarı lacivertli takım.. Hem de hiç beklemediği kadar erken.. Aykut Kocaman’ın hesapları bu şansın bitime 4-5 hafta kala geleceği şeklindeydi. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarından alınacak beraberlikler ve olası iki puan kaybı daha hesaplanmıştı. Antalya, Trabzonspor, Kayserispor ve Bursaspor maçları mutlaka kazanılmalıydı. Diğer maçlarda fire olmamalıydı. Ancak Trabzonspor’un 6 maçta 9 puan kaybetmesi Fenerbahçe’yi bir anda ligin favorisi konumuna getirdi..
Daum’la üç final kaybetti
Evet Fenerbahçe ligin favorisi.. Ama favori olduğu birçok sezonu kupasız, tursuz kapadı sarı lacivertli ekip.. Denizli’de lig bittikten 17 dakika sonra bir gol atamadı takım.. Geçen sezon Trabzonspor maçında 67 dakika tek kale oynadı ama şampiyon yapacak golü atamadı.. Şampiyonluğu kazanan Bursaspor’a 2-0’dan maç verdi. Mustafa Denizli ile son saniyede gelen penaltı ve uzatmalara giden maçla Türkiye Kupası’nı kaybetti. Daum’la üç kez kaybetti finali.. Aragones’le İzmir’de Beşiktaş’a finalde teslim oldu..
Rahat olursa...
Geçen sezon Lille karşısında 85 dakika tur F.Bahçe’nin elindeydi.. Ama elenen taraf oldu. Bu sezon Young Boys maçlarının ilkinde son dakika penaltısı 2-2’yi getirdi. İç sahada alınan yenilgi yine psikolojik faktörlerin yarattığı ortamın sonucuydu. PAOK maçında da takım uzatmada teslim oldu. Evet F.Bahçe ligde, Avrupa’da, kupada final oynayamıyor.. Final anlarında aşırı strese giriyor.. Bu hastalığı atlatmanın tek yolu rahat olmaktan geçer.. Tribünle, taraftarla şarkı söylemekten geçer.. Bu işini ciddiye almamak, rakibe saygı duymamak, sahada mücadele etmemek anlamına gelmez.. Bu F.Bahçeli futbolcunun değişimini camiaya anlattığını gösterir. F.Bahçeli futbolcu rahat olmalı.. Olmazsa neler olduğunu yıllardır gördük.. Rahat olursa bu takım Inter’i de, Chelsea’yi de yener.. O günleri de gördük!

Haberin Devamı

Sercan Yıldırım Rusya’ya satıldı çunku...

Bursasporlu futbolcuya 3 büyük kulüp de talipti. Ama o Lokomotif Moskova’ya satıldı. Bunun en büyük nedeni İbrahim Yazıcı’nın üç başkanı karşısına almak istemeyişiydi.

Haberin Devamı

Rus Ligi’nin bitiminde ya da sonlarına doğru Sercan’ın İstanbul’a dönme ihtimalini çok yüksek görüyorum. Özellikle Güiza, Bobo, Stancu gibi isimlerle takası bile gündeme gelebilir.

BURSASPOR bir karar aldı ve Sercan’ı Rusya’ya sattı. Sercan da gitmek istiyordu ve bu kez gelen teklifi kabul etti. Öncelikle hayırlı olsun diyelim.. Sercan’ın oynayacağı ve farklı bir ligde yer alan bir kulübe gitmesi Milli Takım için de sevindirici.. Çünkü oyununu bir türlü geliştiremiyordu. Kendine güveninin gelişmesi açısından bu kez aklını kullanmalı ve fiziki açıdan diri kalmalı.. 20 yaşında önemli bir adım attı kariyerinde.
Sercan inanılmaz futbol yeteneklerine sahip. Fiziği ve tekniği olağanüstü. Biraz daha güçlenir, biraz daha takım oyunu oynar ve aklını kullanırsa dünyanın her takımında rahatlıkla oynar.
Bunu söylerken bir şaşkınlığımı da paylaşayım.. Sercan’ın peşinden Üç Büyükler uzun süredir koşuyordu. Ama o Rus Ligi’ni tercih etti. Geçen sezonun sonunda Fenerbahçe’yle anlaştığını duydum. Hatta karşılığında önemli miktar bir para ve Semih’i alacaktı Bursaspor. Ancak Semih bu takası kabul etmeyince ve Şampiyonlar Ligi maçları öncesi Bursaspor yönetimi taraftar baskısından çekindiği için Fenerbahçe’ye transferi olmadı.
Sercan dönecek
Devre arasında Galatasaray çok ciddi teklif yaptı. Bursa yönetimi Fenerbahçe ve Beşiktaş da talip olduğu Sercan’ı yurt dışına satmak istedi. Bunun en büyük nedeni İbrahim Yazıcı’nın üç başkanı karşısına almak istemeyişiydi.
Rus Ligi’nin bitiminde ya da sonlarına doğru Sercan’ın İstanbul’a dönme ihtimalini çok yüksek görüyorum. Özellikle Güiza, Bobo, Stancu gibi isimlerle takası bile gündeme gelebilir. Yanılabilirim de.. Sercan sözleşmesi bitinceye kadar Moskova’da da kalabilir.. Ama bu çok daha küçük bir ihtimal!

Haberin Devamı

Not: Bu yazı yazılırken Sercan resmi imzayı henüz atmamıştı.

Bursaspor, 3. kez Şampiyonlar Ligi’ne kaldı!

SERCAN’ın bonservis parasının 5.5 milyon Euro olduğu söyleniyor. Bu şu anlama geliyor.. Bursa bu sezon 3. kez Şampiyonlar Ligi’ne kalmış oldu.. İlkinde doğrudan katılım ücreti aldı. İkincisinde Fenerbahçe’nin elenmesiyle diğer payı aldı. Şimdi de geçen yıl kendisini şampiyon yapan oyunculardan birini değeri düşmek üzereyken satarak bir kez daha gelir elde etti.
Sercan 4 sezon önce Bursaspor altyapısında A Takım’a yükseldi. Ertuğrul Sağlam’la kariyerinin zirvesine çıktı. Ama en büyük pay onu Bursaspor altyapısında geliştiren Adnan Örnek, Yılmaz Burul ve Vahit Doğan’a aitti.
Barcelona’ya gitsinler
Bursaspor Yönetimi’ne bir önerim var. Türkiye’de bir ilke daha imza atabilirler. Sercan’dan gelecek bonservis parasının çok küçük bir bölümüyle altyapıdaki tüm oyuncuları bir haftalığına Barcelona’ya götürsünler.. Muhteşem Nou Camp’ı, altyapı tesislerini, olağanüstü müzeyi gezsinler.. Ayrıca şehrin havasını soluyup vizyonlarını küçük yaşta geliştirsinler.. Volkan Şen’in çektiği sıkıntıyı çekip, hayata at gözlüğüyle bakmak zorunda kalmasınlar.. Final bölümünde de Barça’nın bir maçını izleyip geri dönsünler.. Tüm bu program için 150-160 bin Euro yeterli olur.. THY’nin de desteğini alırlarsa daha da aşağı iner.. Bir Sercan’ı satıp, onun parasının 30’da biriyle 100 Sercan’ın tohumları atılmış olur..

Haberin Devamı

Uzun, dikenli, doğru yol!

FENERBAHÇE Ülker ve Efes Pilsen Euroleague defterini kapattılar. Oysa iki takım da Final Four oynayacak kapasitedeydi. Efes zaten beklenenin çok altında bir sezon geçiriyor. Takım oyununu iyi oynamıyorlar. Fenerbahçe ise çok önemli iki isim Mirsad ve Vidmar sakatlandıktan sonra yanlış hamleler yaptı. Çabukluğunu yitirmiş, ismi olan oyuncularla yola devam ettiler. Buna karşın Barcelona’ya en yakın takım onlardı bir ay önce..
 Atina’da kazanılan galibiyet birçok şeyi kaybetmemize neden oldu. Herkes Fenerbahçe için “Final Four’a kesin katılır” yorumunu yaptı. O maçı kaybetseydik, Olympiakos rahatlayacaktı. Biz evimizde onları yenebilirdik. Onun ötesinde Zalgiris ve Valencia maçlarını daha değişik şartlarda oynardık.. Yine de basketbolda hem Milli Takım hem de kulüplerimiz doğru yolda ilerliyorlar.. Bu yol uzun çalışma, sabır ve mücadele gerektirir.. Yolda birçok diken de var.. İtalyan, Yunan hakemler gibi..
Fenerbahçe Ülker’i de, Efes Pilsen’i de gruptan çıktıkları için tebrik edelim.. Ve ekleyelim. Akıllı birkaç hamle gerekiyor artık. Daha çabuk ve daha sert bir-iki oyuncuyla Final Four gelecek. Yeter ki kimse gittiği yoldan dönmesin!

Haberin Devamı

İNANILMAZ!

LİG TV 20 Mart’ta oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 3 boyutlu olarak ekranlara getireceğini duyurdu. Bunun için 3 boyutlu televizyon sahibi olmanız gerek. Fiyatlar hızla düşüyor şu aralar. Ben de 3 boyutlu televizyonları incelerken İspanya-Hollanda finalinin özetine denk geldim.. İnanılmazdı.. Casillas’ın üzerine gelen bir şuta atlayışının kale arkasından çekiminde kendinizden geçiyorsunuz.. Umarım Lig TV tek maçla kalmaz.. Umarım D Smart, TRT ve NTV de yavaş yavaş bu yayınlara başlarlar.. Biz de atılan şutlarda başımızı eğme dönemine başlarız..

Yazarın Tüm Yazıları