Fener'e moral

Fenerbahçe Ülker, disiplinden ödün vermeyen Alman ekibini adam adama ve alan savunmasıyla sindirdi.

17’si ilk yarıda Mirsad’ın 25 sayı, 9 ribaund yanı sıra Mrsiç’in 5 isabetli üçlüğüyle C Grubu’ndaki iddiasını korudu.

EUROLEAGUE’de 2008-2009 sezonunun açılış maçında TAU Ceramica Vitoria’ya kaybeden Fenerbahçe Ülker, evinde galibiyetle tanıştı. Sahasında ALBA Berlin’i konuk eden sarı lacivertliler, salondan 82-73 üstün ayrılarak C Grubu’ndaki 2. sınavında siftah yaptı.

Bu sene çok iddialı bir takım kuran Alman ekibi, disiplinli ve hızlı bir basketbol ortaya koyarken, Fenerbahçe Ülker, Ö.Onan, Ö.Aşık ve Semih gibi 3 as oyuncusunun olmamasına karşın mücadeleci bir performans sergiledi. İlk çeyrekte Mirsad, arka arkaya attığı sayılarla sarı lacivertli takıma üstünlüğü getirdi: 23-15. İkinci periyottan itibaren ALBA’da takımını yönlendiren Jenkins’in etkili oyunu maça dengeyi getirdi. Tanjevic de her zaman olduğu gibi tüm oyuncularına şans vermeye çalıştı.

Enes büyük kazanç

Oyuncularına sert ve adam adama savunma taktiğini veren Sırp hoca, topun rakip tarafından pota dibinden oyuna sokulduğu anlarda ise alan savunmasına döndü. Değişik bir strateji deneyen Tanjevic, bençte oturan Mrsiç kozunu kullanınca işler sarı lacivertliler lehine gelişti. Mirsad’la birlikte skor yükünü taşıyan Mrsiç, takımını ateşleyen isimlerdendi. Oyun kurucu Marques Green de kısa boyuna rağmen F.Bahçe’yi iyi yönlendirdi, Jenkins’e uyguladığı yakın savunma ile onu sindirdi.

Öte yandan Tanjevic, genç Enes’e şans vererek onu da rotasyon içinde Fenerbahçe’ye kazandırdı diyebiliriz. Ayrıca maçta iki kritik nokta gözüme çarptı. Bunlardan birincisi; Tanjevic’in ilk periyotta mükemmel bir oyun çıkaran Mirsad’ı erken kararla kenara almasıdır. İkincisi ise, hakemlerin Mirsad’a yapılan faule bir de sportmenlik dışı faul çalıp, 4 atış ve topu F.Bahçe Ülker’e vermeleriydi. Maçın yıldızları, Mirsad (17’si ilk yarıda- 25 sayı, 9 ribaund, 2 asist), Mrsiç (17 sayı, 4 asist- 10 üçlükten 5’i isabetli) ile ALBA Berlin’de Jenkins (26 sayı) idi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Dani Hierrezuelo (***) (İspanya), Spiros Gontas (***) (Yunanistan), Roberto Chiari (***) (İtalya)

FENERBAHÇE ÜLKER: Green (**) 3, Rasim (**), Preldziç (**) 9, Vidmar (**) 4, Mirsad (****) 25, Enes (**) 5, Smith (**) 7, Oğuz (***) 12, Hakan (*), Mrsiç (***) 17

ALBA BERLİN: Hamann (**) 5, McElroy (***) 15, Jacobsen (**) 3, Sesay (*) 1, Chubb (**) 9, Dojcin (*), Nadjfeji (**) 6, Wright (**) 8, Jenkins (***) 26

1.PERİYOT: 23-15, DEVRE: 41-37, 3.PERİYOT: 61-59

5 FAUL: Sesay 37.52 (Alba Berlin)
Yazarın Tüm Yazıları