Fener'de ceo krizi

Fenerbahçe Kulübü Dış İlişkiler Sorumlusu, Monaco’daki Şampiyonlar Ligi törenine gitmedi. Sarı lacivertli yönetim de Hakan Bilal Kutlualp’i Fenerium tribünündeki törene davet etmedi.

LİGE iki beraberlikle başlayan, Anelka’nın transfer haberleriyle çalkanan ve Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir gruba düşen Fenerbahçe Yönetimi’nde dışarı yansıtılmayan, ancak kulaktan kulağa fısıldanan bir KRİZ patlak verdi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Bilal Kutlualp, Başkan Aziz Yıldırım ile ipleri koparma noktasına geldi.

Sarı lacivertli kulüpte yaşanan krizi anlatmak için isterseniz en son güne, Monaco’daki Şampiyon Ligi kura çekimine gidelim...

* * *

F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki kura çekiminde tüm gözler Dış İlişkiler Sorumlusu Hakan Bilal Kutlualp’i aradı. Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşları oradaydı, ama Dış İlişkiler Sorumlusu böylesine önemli bir organizasyonda yoktu.

Kutlualp davet mi edilmemişti, yoksa kendisi mi gitmemişti? HÜRRİYET’e ulaşan bilgiler Hakan Bilal Kutlualp’in kendi isteğiyle Monaco’ya gitmediğini doğruluyor. Ancak başarılı yöneticinin bu tavrının altında yönetimde yaşanan soğuk savaşın yattığı da belirtiliyor.

Kutlualp’e bir yöneticinin, ‘Monaca’ya kuraya gidiyoruz’ dediği, Kutlualp’in de, ‘Başkana söyle, ben gelmiyorum’ dediği ifade ediliyor.

* * *

Peki, Kutlualp neden Monaco’ya gitmedi? Dedikodu kaynakları bu sorunun yanıtı olarak Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe CEO’su Levent Ersalman’ı gösteriyor. Ama hemen ardından ekliyorlar, ‘Levent Bey’in pek bir günahı yok. Ama Başkan ile Hakan Bilal Kutlualp’in tarzları birbirine uymuyor.’

Ve devam ediyorlar;

‘Anelka’nın, Alex’in transferleri Hakan Bilal Kutlualp’i ön plana çıkardı. Medya onun başarısından söz etmeye başladı. Bu, yönetim içinde rahatsızlık doğurdu. Hatta bazen öylesine şeyler oldu ki, Anelka ile Hakan Bilal Kutlualp’in yan yana resimleri internet sitesinden bile kaldırıldı.’

Dış transferdeki başarıları Hakan Bilal Kutlualp’i konuşulan adam haline getirmişti gerçekten.

* * *

Ancak Hakan Bilal Kutlualp, Appiah’ın transferinde yüzde 50, Anelka’nın Newcastle pazarlığında ise yüzde yüz dışarıdaydı artık. Transferi Fenerbahçe CEO’su Levent Ersalman ile Aziz Yıldırım birlikte yürütüyordu. Hakan Bilal Kutlualp devre dışıydı.

3 hafta önceki yönetim kurulu toplantısına katılan Kutlualp artık Fenerbahçe’nin pekçok organizasyonunda yer almıyordu.

Taraftar Kartı’nın tanıtım töreni davetine gitmedi. Önce davet edilip edilmediği araştırıldı. Davet mektubunun gittiği öğrenilince kendisine farklı bir yolla yanıt verildi. Fenerium tribünü için düzenlenen törene yönetim kurulu üyesi olmayan pek çok isim bile davet edilirken, Hakan Bilal Kutlualp unutulmuştu.

Bütün bu anlattıklarımızın özeti şu... Aziz Yıldırım, Hakan Bilal Kutlualp’in bütün yetkilerini sessiz sedasız CEO Levent Ersalman’a devretti.
Yazarın Tüm Yazıları