Fenerbahçe'ye genç Ali Şen lazım

Ali Şen F.bahçe’nin efsane başkanı, sarı lacivertli kulübün patronluğuna talip olaCAK ismi tarif etti...

Haberin Devamı

1975 yılında dönemin en sert isimlerinin önüne dikildim. Muhittin Bulgurlu, Semih Bayülken ve Emin Cankurtaran’la savaştım.

Ben Fenerbahçe için savaştım ve kazandım. Şu an aday olacakların da savaşması gerek. Savaşmadan asla kazanamazlar.

ŞİKE operasyonu sonrası zor bir süreçten geçen Fenerbahçe’de gözler mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurula çevrildi. Konu seçim olunca, tüm dikkatler efsane başkan Ali Şen’e çevriliyor. 1981-1983 ve 1994-1998 yılları arasında Fenerbahçe Kulübü’nde başkanlık yapan, 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra birçok kupa kazandıran ve adı “Efsane başkan olarak” anılan Şen’le geçtiğimiz gün akşam saatlerinde uzun bir görüşme yapma şansı buldum.
Yaklaşan kongre ve başkanlığa aday olacakların nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uzun bir görüşme oldu. Sözü fazla uzatmadan Ali Şen’e bırakıyorum. Bakın o neler söyledi:

Haberin Devamı

Benim dışımda kim cesaret edebilirdi ki...

- Fenerbahçe’ye başkan olmak isteyen savaşacak. Öyle kenara çekilip yaşanacak ya da yaşanması muhtemel gelişmeleri beklemeyecek.
- Gerekirse devr-i sabık yaratmalı. Eğer herhangi bir açmaz varsa, geçmiş yönetimin hatalarını ortaya çıkarmalı. Aday olacak kişiler, savaşmadan hiçbir şey kazanılamayacağını bilmeli.
- Aslında Fenerbahçe’ye genç Ali Şen lazım. Ben çıktım, 1975 yılında o dönemin en sert isimlerinin önüne dikildim. Muhittin Bulgurlu, Semih Bayülken ve Başkan Emin Cankurtaran’la savaştım. Buna benim dışımda kim cesaret edebilirdi.
- Ben Fenerbahçe için savaştım ve kazandım. Şu an aday olacakların da savaşması gerek. Ben artık yaşlandım. Kısaca Fenerbahçe’ye genç Ali Şen lazım.

1,5 milyar dolar nereye harcanmış?

- 1,5 milyar doların üzerinde para harcanmış. Yıldırım’la 5 şampiyonluk yaşanmış.  Avrupa’da çeyrek final dışında başarı yok. Bu kadar para tesis dışında nereye harcanmış?
- 1998’den sonra her yıl nasıl hızla borçların büyüdüğünü tek tek üyelere izah etmeli.  Füze gibi artan borçların nedenlerini sene sene anlatmalı.

Önümüzdeki 20 yılın kongresi olacak

- HER yönetici, kanun gereği servet beyannamesi vermek zorunda.  Gruplar tabii ki biter. 9 tüzük maddesi değişip, 17 bin üye yaparsan gruplar biter. Biz zamanında Kastelli ile yarıştığımızda 800 üye vardı. 600 oy alıp kazanmıştım. O dönem gruplar hakimdi. Ama şimdi tüzük maddeleri değiştirilip bu kadar üye olunca grupçuluk kalmadı. Mayıs ayında yapılacak olan kongre önümüzdeki 20 yılın kongresi olacak. Kongre üyelerine çok iyi anlatılabilmeli. Aksi taktirde her gün gürültü, patırtı kopar. Sonra 6 ayda bir kongre olur ki, Fenerbahçe bunu kaldıramaz.

Haberin Devamı

Genç takım başarırdı

- 13-14 yılda harcamalar ve alınan başarılar ortada. Bu sürede alt yapıda bir takım kurulsa, o kurulacak genç takım 2 şampiyonluk yaşardı sanırım.

Fenerbahçe yönetimi başkan kızını unuttu!

- OSMANLI İmparatorluğunun hanedan defterine kaydı yapılan son üyesi olan Neslişah Sultan’ı ebediyete uğurladık. 91 yaşında hayata gözlerini yuman Neslişah Sultan’ın bir yönüne kimse dikkat etmedi. O, 1920-1923 yılları arasında Fenerbahçe’de başkanlık yapan Şehzade Ömer Faruk’un kızı. Ne yazık ki bu detayı hem sarı lacivertli yönetim, hem de kamuoyu atladı.

Yazarın Tüm Yazıları