Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Shakhtar Donetsk

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Shakhtar Donetsk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 12:28

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Sarı lacivertlilerin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Fenerbahçe'nin uzun süre transfer gündeminde olan Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk oldu. İlk maç İstanbul'da oynanacak.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda sarı-lacivertliler, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'le eşleşti.

SHAKHTAR DONETSK'İ TANIYALIM
Fenerbahçe'nin seri başı olamaması sebebi ile Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda muhtemel rakipleri arasında bulunan Shakhtar Donetsk'te Ukrayna'daki iç savaşı sebebi ile yıldızları bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih'e; Luiz Adriano, Milan'a ve Fernando ise Sampdoria'ya transfer olurken, Ukrayna temsilcisi henüz hiç kimseyi transfer etmedi. Takımın başında tanıdık bir isim olan Lucescu'nun olması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek tesellileri oldu. Kadrolarında halen Avrupa Futbolunun önemli isimlerinden Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var.

Shakhtar Donetsk Ukrayna'da 1936 yılında kurulan futbol kulübü. Maçlarını Donetsk'teki 53.000 Kişilik Donbass-Arena'da oynayan takımın renkleri turuncu-siyahtır. Takımı, Mircea Lucescu çalıştırmaktadır.

Haberin Devamı

20 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan UEFA Kupası final maçında Werder Bremen'i 2-1 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştür. Bu aynı zamanda son UEFA Kupası'dır. Kupanın yeni adı UEFA'nın yaptığı yeni formatla UEFA Avrupa Ligi olmuştur.

İşte eşleşmeler
Panathinaikos-Club Brugge
Young Boys-Monaco
CSKA Moskova-Sparta Prag
Rapid Wien-Ajax
FENERBAHÇE-Shaktar Donetsk

Diğer eşleşmeler
Sarajevo (Bosna Hersek)/Lech Poznan (Polonya) - Basel (İsviçre)
Ludogorets (Bulgaristan)/Milsami (Moldova) - Skenderbeu (Arnavutluk)/Crusaders (Kuzey İrlanda)
Helsinki (Finlandiya)/Ventspils (Letonya) - Maribor (Slovenya)/Astana (Kazakistan)
Celtic (İskoçya)/Stjarnan (İzlanda) - Karabağ (Azerbaycan)/Rudar (Karadağ)
Trencin (Slovakya)/Steaua Bükreş (Romanya) - Partizan (Sırbistan)/Dila Gori (Gürcistan)
Midtjylland (Danimarka)/Lincoln (Cebelitarık) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)/Vardar (Makedonya)
Hibernians (Malta)/Maccabi Tel-Aviv (İsrail) - Viktoria Plzen (Çek Cumh.)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Fola Esch (Lüksemburg) - Molde (Norveç)/Pyunik (Ermenistan)
New Saints (Galler)/Videoton (Macaristan) - BATE Borisov (Belarus)/Dundalk (İrlanda)
Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç)/Zalgiris Vilnius (Litvanya)

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve "Devler Ligi"nde ön eleme oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibiyle ilk maçı 28-29 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 4-5 Ağustos tarihlerinde Ukrayna'da yapılacak.

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Mahmut Uslu'dan kura değerlendirmesi

Fenerbahçe kulübü genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, Uefa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda eşleştikleri Shakhtar Donetsk'in güçlü bir rakip olduğunu söyledi. Mahmut Uslu, Shakhtar Donetsk eşleşmesini kulüp televizyonunda değerlendirdi. UEFA tarafından verilen ceza nedeniyle takım puanlarının çok düştüğünü ve seri başı olamadıklarını vurgulayan uslu, "Shakhtar Donetsk, hakikaten saygı duyulacak çok kuvvetli bir takım. Onların da dezavantajları var. Taraftarımızın desteğiyle bu turu geçeceğimize inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hedeflerinin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek olduğunu kaydeden Fenerbahçe Basın Sözcüsü, "Bu turu geçsek bile, bir sonraki turda yine çok önemli takımlar var. Fenerbahçelilere çok büyük iş düşüyor. Onların büyük desteğiyle turu atlayabiliriz" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe kulübü başkan vekili Mithat Yenigün ise, olası rakipler arasında en güçlüsüyle eşleştiklerini söyledi. Yenigün, "Biz sadece Shakhtar Donetsk'i geçmek değil, Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam etmek istiyoruz. Hocamızdan, sportif direktörümüzden başlayan iyi bir yapılanma içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Önemli başarılara imza atma hedefiyle yola çıktık. Dileriz ki taraftarımızla birlikte sevinçli günler yaşarız" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Başakşehir'in rakibi AZ Alkmaar

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Medipol Başakşehir, 3. ön eleme turunda AZ Alkmaar'la eşleşti. 2. ön eleme turunda Differdange'yi ilk maçta 1-0 yenen Trabzonspor ise bu turu geçmesi halinde, 3. ön eleme turunda Jelgava-Rabotnicki eşleşmesinin galibi ile eşleşecek.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir'in, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı oldu. Başakşehir ilk maçı deplasmanda oynayacak.

Trabzonspor'un 2. ön eleme turunda Differdange 03'ü elemesi halinde ise, 3. ön eleme turundaki rakibi Jelgava (Letonya)-Rabotnicki (Makedonya) eşleşmesinin galibi olacak. Trabzonspor 3. ön eleme turuna yükselmesi durumunda ilk maçını deplasmanda oynayacak.

Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda ilk maçlar 30 Temmuz'da, rövanşlar ise 6 Ağustos'ta oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!