Fenerbahçe'nin Salih'e neden ihtiyacı var?

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye aşılamaya çalıştığı sistemin, küçük üçgenler ve dikine paslar yerine yana doğru uygulanması takımın efektifliğini büyük ölçüde düşürürken, rakibin baskısını kırmakta ise çoğu zaman fayda göstermiyor.

Haberin Devamı

İşte, bu noktada Salih Uçan gençliği ve futbol zekasıyla oyunu farklı bir boyuta taşımayı başarırken, Fenerbahçe'nin rakip alana daha hızlı gitmesini sağlıyor.

Salih o kadar sade ve net oynuyor ki akıllara Johan Cruyff'un "futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır" sözünü getiriyor. Topu alıp tek pas yapması, ardından topu beklemek yerine dripling yapıp tekrar topu alması ve attığı çapraz toplar...

Her zaman topu kime atacağının farkında. Oyun zekası o kadar gelişmiş ki topu ayağında tutmak yerine onu özlemeyi tercih ediyor.

Salih'in en başarılı olduğu alanlardan biri de top çalmak. Hamle zamanlaması onu rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor. Fenerbahçe'nin ilk golünde de hamle zamanlaması ile rakibinden önce davranarak topa vurması da bu özelliğinin en güzel örneklerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Rakamlarla ifade edecek olursak Fenerbahçe'nin kaptığı 14 topun 4'ünde Salih Uçan imzası vardı.

Yazarın Tüm Yazıları