Fenerbahçe'nin rakibi Benfica'yı tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin rakibi Benficayı tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 00:07

Portekiz Ligi’nde rüya gibi bir sezon geçiren Benfica, Şampiyonlar Ligi dışında hiçbir kulvarda mağlubiyet yüzü görmedi.

Şampiyonlar Ligi’nin 3.sırada bitirdikten sonra UEFA Avrupa Ligi’nden yoluna devam eden Portekiz ekibi, oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet 1 beraberlik alırken bu maçların tamamnıda da gol atmayı başardı.

Leverkusen ve Bordeaux’u eleyen ekip çeyrek finale yükselirken, 7 gol kaydetti. Çeyrek finaldeki ise İngiliz Newcastle United'ı 3-1 ve 1-1'lik skorlarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Bu maçların tamamından galibiyetle ayrılan Benfica, uzun süreden beri birbirleriyle oynayan oturmuş bir kadroya sahip.


Cardozo ve gol
Benfica’nın en önemli silahı ise Oscar Cardozo. Başarılı futbolcu takımı adına oynadığı 6 maçta 4 gol atarak farkını ortaya koydu.

Zayıf noktası
Benfica’nın en büyük dezavantajı ise kendisine denk güçteki takımları açmakta zorlanması.

Avrupa Ligi golcüleri
Cardozo (4), Salvio (1), Jardel (1), Matic (1), Ola John (1)

Gol ortalaması 1,75
Leverkusen, Bordeaux ve Newcastle United ağlarına 11 gol bırakan Benfica, 1,83’lük gol ortalamasına sahip.  Rakip kaleye 27 şut atan Portekiz ekibi 18 isabetle oldukça iyi bir yüzde yakaladı.



Fenerbahçe ile ikinci eşleşme

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe-Benfica eşleşmesi, Avrupa kupalarında ikinci kez gerçekleşecek. İki takım daha önce 1975-76 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşmiş ve ilk maçı kendi evinde 7-0 kazanan Benfica, İstanbul'da 1-0 kaybetmesine karşın tur atlayan taraf olmuştu. Portekiz ekibi, 1980-81 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. turunda eşleştiği Altay ile İzmir'de 0-0 berabere kalıp, deplasmanda 4-0 kazanarak bir üst tura çıktı. Bir Türk takımıyla son maçını 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında yapan kırmızı-beyazlılar, statüye göre tek maçın oynandığı dönemde Galatasaray'a kendi evinde 2-0 yenildi.

Kadrosu

Teknik direktör Jorge Jesus idaresindeki Benfica'nın kadrosunda en golcü isim olarak Oscar Cardozo dikkati çekiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 5 maçta 2 gol bulan Cardozo, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 6 maçında ise 4 gol üreterek toplamda 6 gole ulaştı. Arjantinli yıldız orta saha oyuncusu Pablo Aimar'ın da yer aldığı Benfica'nın kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Artur, Paulo Lopes, Bruno Varela, Jose Costa.
Savunma: Roderick, Luisao, Luisinho, Maxi Pereira, Bryan Garcia, Ezequiel Garay, Miguel Vitor, Jardel, Andre Almeida, Joao Cancelo, Fabio cardoso, Joao Nunes, Brunho Gaspar.
Orta saha: Pablo Aimar, Carlos Martins, Nicolas Gaitan, Nemanja Matic, Urreta, Enzo Perez, Ruben Pinto, Helder Ccosta, Miguel Rosa, Andre Gomes, Ivan Cavaleiro, Raphael Guzzo, Joao Teixeira.
Forvet: Oscar Cardozo, Lima, Ola John, Eduardo Salvio, Rodrigo, Melgarejo, Cafu, Sancidino Silva, Gonçalo Guedes.
Kuruluş yılı 1904 olan Lizbon kenti kulübü Benfica, kısa zaman önce 109. yılını kutladı. Başkanlığını Luis Filipe Vieira'nın yaptığı kulüp, futbol maçlarını 65 bin 600 kapasiteli Estadio da Luz'da (Işık Stadı) oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!