Fenerbahçe'nin kaderini değiştiren adam: Santos

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin kaderini değiştiren adam: Santos
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 08:48

Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Santos’un, Bulgaristan ve Belçika ile yaptıkları hazırlık maçlarında Nani’yi ikinci santrfor ve forvet arkası oynatması, Fenerbahçe’nin hocası Pereira’ya ilham verdi. Yıldız futbolcunun görev yeri değişince, sarı-lacivertli ekibin hücum gücü zirveye yükseldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe son dört resmi maçta hücumda bambaşka bir kimliğe büründü. Nani’nin, Diego’nun yerine geçip hem ikinci forvet hem de serbest oyuncu olarak görev yapmaya başlaması ardından hücumdaki kriz çözüldü.

Sezon boyunca bu bölgeye Diego ve Ozan arasında değişiklikler yaparak çözüm bulmaya çalışan Teknik Direktör Vitor Pereira sonunda yanıldığını anladı. Sarı-lacivertli takımın başına geçtiği ilk günden itibaren kendi bildiğinden şaşmayan ve aynı sistemle yoluna devam eden Portekizli teknik adam, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor maçlarında kaybedilen beş puan sonrası radikal bir karar aldı. Pereira, ileri uçta etkisiz kalmaları nedeniyle Diego’nun yerine Nani’yi bu bölgede oynatmaya başlayınca Fenerbahçe’nin hücum gücü çok ciddi biçimde arttı.

Vitor Pereira’nın bu kararı almasındaki en önemli etken ise Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos (altta) oldu. Portekiz, Mart ayındaki Belçika ve Bulgaristan ile iki hazırlık maçı yaptı. Bu karşılaşmaları izleyen Pereira, Nani’nin ikinci santrfor ve forvet arkası olarak oynadığını ve başarılı olduğunu gördü.

Fenerbahçenin kaderini değiştiren adam: Santos
TAKIM KARAKTERİ DEĞİŞTİ
Nani’yi sezon başından itibaren sürekli kanatlarda kullanan Vitor Pereira, yardımcılarıyla da görüşerek Portekizli yıldızı forvet arkasında görevlendirmeye karar verdi. Nani ilk olarak Galatasaray derbisinde Van Persie’nin arkasında oynadı ve başarılı oldu. Tecrübeli futbolcunun milli takımındaki pozisyonuna geçmesi Fenerbahçe’nin hem dizilişini hem de oyun karakterini değiştirdi. Yeni sisteme geçene kadar Süper Lig’de 4 gollü galibiyet alamayan Fenerbahçe, Mersin’i 4-1, Trabzonspor’u 4-0 yendi. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Torku Konyaspor maçı da 3-0 kazanıldı.

Haberin Devamı

KULÜBEYE ÇEKİLMİŞTİ
Volkan Şen ve Alper Potuk’un kanatlardaki üstün performansı nedeniyle Luis Nani kulübenin yolunu tutmuştu. Nani’yi formsuz görüntüsü yüzünden yedeğe çeken Vitor Pereira, görev yerini değiştirdikten sonra Portekizli yıldızdan büyük verim aldı. Fenerbahçe’nin son dönemdeki futbolu alkış toplarken, kulüp içinde, “Keşke bu hamle daha önce yapılsaydı. Lig çoktan biterdi” yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

7 GÜNDE 11 GOL
Fenerbahçe’nin son 3 maçta hücumda yaşadığı mucizevi değişim rakamlara da yansıdı. 4-4-1-1 düzenine geçen sarı-lacivertli takım; Luis Nani’nin merkeze geçmesi, Alper Potuk ve Volkan Şen’in hız kazanması ve Robin van Persie’nin rahatlamasıyla gollerini sıralamaya başladı.

Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor’a karşı Süper Lig’de 8 gol atan, Ziraat Türkiye Kupası’nda sezonun flaş ekibi Torku Konyaspor’u deplasmanda 3 golle geçen Fenerbahçe’de hücum dörtlüsünün golleri paylaşması da pozitif gelişme olarak göze çarptı. Bir haftalık dönemde çıkılan 3 maçta Nani takımın yıldızı haline gelerek 2 gol ve 3 asistle oynadı. Volkan Şen rakip filelere 4 gol bıraktı. Alper, Trabzonspor maçında attığı golle toplamda 4 gole ulaşıp kariyer rekorunu kırarken, Van Persie ise 3 gol ve 1 asistle yine skora büyük katkı yaptı. (Milliyet)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!