Fenerbahçeli taraftar grubundan bir kütüphane daha

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeli taraftar grubundan bir kütüphane daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 10:41

Fenerbahçeli taraftar grubundan bir kütüphane daha

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin kırsal Söğüt Mahallesi'ndeki Vacide Tugay İlköğretim Okulu'na Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu tarafından, içinde 5 bin kitap bulunan kütüphane kuruldu. Kütüphaneye Fenerbahçeli merhum spor yazarı İslam Çupi'nin adı verildi.

Marmaris Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu, Marmaris'e 60 kilometre mesafadeki Söğüt Mahallesi'ndeki Vacide Tugay İlkokul'nda kütüphane kurulması için 2 öy önce kampanya başlattı. Kampanyaya, Türkiye'nin birçok şehrinden 5 bin kitap gönderildi. Vacide Tugay İlkokulu'nda oluşturulan kütüphaneye, "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" sözleriyle Fenerbahçeliler'in gönlünde taht kuran merhum spor yazarı İslam Çupi'nin adı verildi.

İslam Çupi Kütüphanesi'nin açılışı için düzenlenen törene, Egitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Baskanı Özgür Bozdoğan, Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Nuran Aldan, Vacide Tugay İlkokulu Müdürü Murat Polat, İstanbul ve İzmir'den 60 kişilik Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu üyesi, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Okula koliler içinde getirilen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 5 bin adet kitap katılımcılar ile birlikte kütüphaneye taşınarak raflara yerleştirildi. Kütüphanenin yapılması ve kitap kampanyasının başlatılmasına destek olanlarla plaket verildi.

Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu Marmaris sözcüsü Sevgi İlgezdi, "Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu iki ayı aşkın süredir sürdürdüğü kitap kampanyasının finalini Söğüt'te yaptı. Fenerbahçe'nin efsane yazarlarından İslam Çupi adına açılan kütüphane topluluğun Türkiye genelinde açtığı 6. kütüphane oldu. Türkiye'nin her yerinden kampanyaya katılan taraftar grubumuza sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Etkinlik sonunda taraftar grubu hatıra fotoğrafı çektirerek Fenerbahçe Marşları'nı hep birlikte söyledi.

Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu, tarafından açılan kütüphanelere daha önce Lefter Küçükandonyanis, Can Bartu ve Selçuk Yula'nın isimleri verilmişti.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!