Fenerbahçe'den geriye dönüş!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeden geriye dönüş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 00:37

Sarı lacivertlilerin 2-0 öne geçtiği maçta Konya’ya 3-2 yenilmesi gündeme damgasını vurdu...

Haberin Devamı

SÜPER LİG'İN 10 OLAYI

1-SÜPER Lig’de yeni sezon başladı. Belki parlak bir başlangıç olmadı ama zorlu geçecek sezonun sinyallerini ilk haftadan aldık. Haftanın en önemli gördüğümüz 10 olayını derledik.
F.Bahçe, Konya önünde rahat futbolla 2-0’lık skoru bulmuşken 70’ten sonra olanlar unutulmaz. Önce penaltı kaçıran Konya 15 dakikada bulduğu 3 golle karşılaşmayı 3-2 kazandı.

2- Akhisar Bld. lider başladı

Süper ligin ilk haftasında takımlar hazır olmamasına rağmen farklı skorlar gelmedi. Geçtiğimiz sezonun mucize takımı Akhisar Bld. bu sezon kendi sahasında Elazığspor’u 3-1 yenerek sezona lider başladı.

3- Burak tartışılmaz

Son günlerin moda tartışması Burak Yılmaz sahada cevap verdi. “Oynamalı mı, satılmalı mı, yedek mi kalmalı” derken Gaziantepspor maçında sahaya çıktı ve son 40. maçında 33. golünü attı.

Haberin Devamı

4-20 GOL 20 ayrı futbolcu

İlk hafta kaleler 20 gol gördü. Ğn ilginç yanı 20 golü, 20 ayrı futbolcunun atmasıydı. 2 gol atan futbolcu olmazken ligin ilk haftasında gol krallığı yarışmasında 20 ayrı isim var.

5- Kazanan yine Ertuğrul Sağlam

2009-10 sezonunda F.Bahçe ligin son haftasında şampiyonluğu Bursa’ya bırakıyor. Hoca Daum, Bursa’nın başında ise Sağlam. 3 yıl aradan sonra Daum Bursa’nın başında ve Sağlam’ın Eskişehir’ine yenilerek lige başlıyor.

6- Her yer Taksim, her yer Rabia

Sahalara siyaset girmesin diyorlar. Aristoteles’e göre siyaset, toplumun halka dair yaptığı tüm etkinliklerdir. Haftaya damga vuran Emre’nin Rabia işareti ve Mısır bayrakları, sonra “Her yer Taksim her yer direniş” tezahüratları.

7- Töre’den ilk kariyer golü

Hamburg, R.Kazan, Milli Takım ile oynadığı çok sayıda resmi maçta Gökhan Töre hücum oynamasına rağmen tek gol atamamıştı. Gökhan, ilk resmi golünü Beşiktaş ile çıktığı ilk resmi maçtaağlara gönderdi.

8-İbra değil Muhammet Demir

Hani bazı haberleri duyarsınız içiniz acır… Muhammet Demir’in bağları koptuğunda hepimiz aynı duyguları yaşamıştık. G.Antep’in yıldızı 8 ay aradan sonra G.Saray maçıyla döndü. İbrahimoviçvari bir gole imza attı.

9-Gelenek bozulmadı

Haberin Devamı

Lige yeni çıkan takımlar genellikle ilk hafta maçlarında başarılı sonuçlar alırlar. Rakipler onları tanımadığı için zorlanırlar. Bu hafta da alt ligden gelen Konya ve Rize kazanırken Erciyes de yenilmedi.

10-6+0+4’ü kullanmadılar

Ligin ilk haftasında takımlarımızdan sadece 5 tanesi sahaya 6 yabancı ile çıktı. 5 takımımız ise sahaya 5 yabancı ile çıkıp oyuna sonradan bir yabancı aldılar. 18 takım 5,39 ortalama yabancı oyuncu oynattı.

UĞUR TÜTÜNEKER

Futbolda istikrar önemlidir. Konyaspor Uğur Tütüneker ile devam etmelerinin ne kadar doğru olduğunu ilk haftadan gördü. Uğur Hoca kenardan takımını çok iyi yönetti.

WATERMAN (Karabük)

Geçtiğimiz sezon PSV’nin kalesini koruyan Hollandalı Waterman, Türkiye kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Başarılı kaleci güçlü Kasımpaşa forvetlerine kalesini kapattı.

Haberin Devamı

DIEGO (Eskişehir)

Bir savunma oyuncusundan ne beklerseniz onda var. Diego hem rakibe gol şansı tanımadı hem de 70 pas yaparak haftanın en çok olumlu pas yapan ismi oldu. Daha ne olacaktı ki?

OLCAY (Beşiktaş)

Bazı oyuncular ne yaparlarsa yapsınlar kendilerini beğendir-mekte zorlanırlar. Olcay da onlardan biri. Gol atması bir kenara Beşiktaş’ın ikinci golündeki müthiş mücadelesi ve asisti müthişti.

BRUNO (Akhisar)

Brezilyalı forvet geçtiğimiz sezon Gekas’ın gölgesinde kalmıştı. Aslında ona Brezilyalı demek ne kadar doğru our? Çünkü bir Avrupalı oyuncu gibi oyunun her yönünde var. Bu hafta golünü de atıp takımına kazandırdı.

BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ

Geçtiğimiz sezon PSV’nin kalesini koruyan Hollandalı Waterman, Türkiye kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Başarılı kaleci güçlü Kasımpaşa forvetlerine kalesini kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!