Fenerbahçe'de isyan ve müjde!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede isyan ve müjde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 11:57

Amatör şube giderlerinin karşılanamaz boyuta gelmesi, Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi. Sarı lacivertli yönetim, genel kuruldan küçülme izni isteyecek. Buna karşın Gençlik ve Spor Bakanlığı büyük kulüplerin amatör şubelerini mali açıdan rahatlatmak için 'vergi indirimi' yaptırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, amatör şubelerde küçülme çalışmaları için düğmeye basarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda da kulüplerin bu konudaki mağduriyeti ile ilgili önemli adımlar için hazırlıklar yapılıyor.
Sarı lacivertliler yaklaşık 60 milyon Lira tutan amatör şube giderlerinin gelirlerinin çok üstünde olduğu gerekçesiyle genel kuruldan küçülme ile ilgili tavsiye kararı isteyecek. Başkan Aziz Yıldırım, bu ay sonunda yapılacak seçimli olağan genel kurulda “Türk sporuna yaptığımız yatırımların karşılığını alamıyoruz” diyerek amatör şubelerin gider ve gelirlerini tek tek genel kurula sunacak. Sadece gelirler kadar yatırım yapmayı önerecek olan Yıldırım bu konuda genel kurul üyelerinin tavsiyelerine göre bir yol haritası çizecek.

Fenerbahçede isyan ve müjde

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN MÜJDE GİBİ HABER
Tüm bu hazırlıklar yapılırken Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kulüplere nefes aldıracak bir haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, büyük spor kulüplerinin özellikle olimpik branştaki sporcularının destekleneceğini, maddi ve manevi hiç bir imkandan mahrum bırakılmayacağını vurgulayarak bir müjde daha verdi. Kılıç, “Yakın zamanda Maliye Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan bir maddi kaynak var kulüpler tarafından... Amatör sporculara ödenen verginin düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma yapma konusunda Maliye Bakanımızla mutabık kaldık. İnanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz” diye konuştu.

NEFES ALDIRACAK
Yıllık 60 milyon TL harcanan amatör şubelerden bunun yarısı kadar bile gelir elde edemeyen Fenerbahçe Kulübü’ne bu haber nefes aldıracak gibi... Bu çalışma sonrası çıkacak bir vergi indirimi ve maddi destek kararı ile sarı lacivertli kulüp de küçülme kararını gözden geçirebilir.... Aksi takdirde Masa Tenisi Şubesi’ne bile yılda yaklaşık 2 milyon TL harcayan Fenerbahçe tüm amatör şubelerde yüzde 80’e yakın bir kısıtlamaya gidecek.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN AMATÖR ŞUBELER GİDERLERİ (TL)
KADIN BASKETBOL: 16 MİLYON
ERKEK VOLEYBOL: 12 MİLYON
KADIN VOLEYBOL: 17 MİLYON
KÜREK: 2.8 MİLYON
YÜZME: 4 MİLYON
ATLETİZM: 3.5 MİLYON
YELKEN: 1.9 MİLYON
BOKS: 2 MİLYON
MASA TENİSİ: 1.6 MİLYON
(Bu rakamlara vergiler dahil değil)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!