Fenerbahçe'de flaş karar!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 15:20

Fenerbahçe’de yeni bir döneme geçişin hazırlığı yapılıyor. Sarı-lacivertlilerde bundan sonra sisteme göre teknik adam seçimi yapılacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yaşanan süreçte camia beklenen futbolu izleyememişti. Altı savunmacı ve sürekli kontrollü oyunu tercih eden Portekizli hoca, taraftarları adeta tribünden uzaklaştırmıştı.

Benzer sıkıntıları tekrar etmek istemeyen sarı-lacivertliler, bundan böyle kulübün yapısına uygun tarzda teknik adamlarla yoluna devam edecek. En önemlisi de hücum futbolunu benimseyen teknik adamlar seçilecek. Kısa vadede alınan bu karar uzun vadede daha da kalıcı olacak. Bu sene içinde çalışmaları hızlanacak olan 3 Temmuz Akademisi hayata geçince alt yaş grubundan, A takıma kadar tüm takım aynı sistemle mücadele edecek. A takımı çalıştıracak teknik adamlar da benzer düşünce yapısında olacak. Böylece takım, yeni gelen teknik adama uymak zorunda kalmayacak.

Haberin Devamı

Vitor Pereira sonrası göreve gelen Dick Advocaat, takımı 4-3-3 ve 4-4-2 formatında sahaya sürüyor. Hücum futbolunu benimseyen Dick Advocaat’ın tercih edilmesindeki etkenlerden biri de tecrübesinin yanı sıra oyun felsefesi oldu.

Sarı-lacivertli takımda Vitor Pereira sonrası önemli bir değişim daha yaşandı. Portekizli teknik adamın gidişiyle beraber adele sakatlıkları da kesildi. Futbolun bilimsel yönüne inanmayan ve takıma dayanıklılık çalışması yaptırmayan Pereira döneminde oyuncuların fiziksel kapasitesi düşüşe geçmişti.

Bu nedenle de maç veya antrenmanlarda çok sayıda adele sakatlıkları yaşanmıştı. Yakın zamanda ise bu durum değişti. Yönetimin girişimi ile Pereira döneminde başlayan ve Advocaat ile devam eden bilimsel çalışmalar hayata geçti. Bu girişimden sonra da sağlık heyeti çalışmaları yakından takip etmeye başladı. Bu çalışmalarla beraber takımda adele sakatlığı söz konusu olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!