Fenerbahçe yabancılarıyla sonuca gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe yabancılarıyla sonuca gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 14:12

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta ezeli rakibi Beşiktaş'ı Joseph Yobo ve yeni transferi Moussa Sow'un golleriyle 2-0 yenen Fenerbahçe, yabancılarıyla sonuca gidiyor.

Sarı-lacivertlilerin, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon kaydettiği toplam 45 golün 35'ini yabancı oyuncular attı. Ligde atılan 41 golün 31'ini, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 golün tamamını yabancı oyuncular kaydetti.

Yerliler 9 gol attı

Fenerbahçe'nin yerli oyuncuları sadece 9 gol kaydetti. Yerlilerden forvette görev yapan Semih Şentürk sadece 1 gol atarken, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu ve Caner Erkin 2'şer, Özer Hurmacı ve Gökhan Gönül de birer kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandıkları Manisaspor maçında ise galibiyet golünü Yiğit İncedemir kendi kalesine gönderdi.

Stoch ikinci yarıya damgasını vuruyor

Fenerbahçe'de Miroslav Stoch, ikinci yarıdaki performansıyla dikkati çekiyor. Ligin ikinci yarısındaki 8 maça ilk 11'de başlayan Slovak oyuncu, attığı 4 golle ikinci yarıda takımının en golcü oyuncusu oldu. Ligin ilk yarısında 12 maçta forma giyen Stoch, 4 gol atmıştı. Ligde toplam 8 gole ulaşan Stoch, kaptan Alex ile birlikte takımının ligdeki en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor.

Stoch gibi ligde 8 gol kaydeden Alex, ikinci yarıda 3 gole imza attı. Kupada da 1 gol atan Brezilyalı futbolcu, bu sezon 9 gole ulaştı. Sow'un transferiyle Beşiktaş maçında yedek soyunan Fenerbahçe'nin Kamerunlu forveti Henri Bienvenu, ligde ve kupada toplam 9 gol attı. Ligde 6 gol kaydeden Kamerunlu futbolcu, kupada Konya Torku Şekerspor maçında ağları 3 kez havalandırarak, hat-trick yaptı.

Bu sezon atılan goller

Fenerbahçe'nin bu sezon ligde ve kupada attığı 45 golün dağılımı şöyle:

Yabancılar Gol
-------- ---
Bienvenu 9 (3 gol kupa)
Alex 9 (1 gol kupa)
Stoch 8
Cristian 5
Dia 2
Yobo 1
Sow 1
-------------------
Toplam 35

Yerliler Gol
---------- ---
Mehmet Topuz 2
Caner Erkin 2
Emre Belözoğlu 2
Semih Şentürk 1
Özer Hurmacı 1
Gökhan Gönül 1
-------------------
Toplam 9

Bir golü Manisasporlu Yiğit İncedemir kendi kalesine attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!