Fenerbahçe umut verdi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe umut verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 13:18

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonu öncesi yaptığı hazırlık maçlarında başarılı performanslar ortaya koyarak taraftarına umut verdi.

Haberin Devamı

Teknik direktörlüğe Portekizli Vitor Pereira'nın getirilmesinin yanı sıra çok sayıda önemli ismi kadrosuna katarak yeniden yapılanmaya giden sarı-lacivertliler, 8 hazırlık mücadelesinin 7'sini kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 28 Temmuz Salı günü Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapacağı karşılaşma öncesi son hazırlık sınavında Fransa'nın Olympique Marsilya takımını 3-1 yenen Fenerbahçe, hazırlık maçlarında toplam 22 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.

İlk hazırlık maçında Düzce'de Romanya'nın Voluntari takımına karşı Mousso Sow'un golleriyle 2-1 kazanan sarı-lacivertliler, ikinci maçında PTT 1. Lig ekibi Şanlıurfaspor'u yeni transferi Jose Fernandao'nun golüyle 1-0 yendi.

Fenerbahçe, Düzce'deki üçüncü hazırlık mücadelesinde İran ekibi Zob Ahan'ı Fernandao, Miroslav Stoch, Mehmet Topal, Luis Nani, Josef de Souza, Mehmet Topuz ve Sow'un golleriyle 7-0'lık farklı skorla geçti.

"Sarı Kanaryalar", dördüncü hazırlık sınavında ise Spor Toto Süper Lig ekibi Medicana Sivasspor'u deplasmanda Abdoulaye Ba, Uygar Mert Zeybek ve Bruno Alves'in golleriyle 3-2 mağlup etti.

TEK YENİLGİ AVRUPA LİGİ FİNALİSTİNE

Fenerbahçe, hazırlık maçlarındaki tek yenilgisini beşinci maçında, UEFA Avrupa Ligi'nin son finalisti Ukrayna ekibi Dnipro karşısında aldı.

Dnipro'yu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk eden sarı-lacivertliler, Medicana Sivasspor maçından bir gün sonra çıktığı bu mücadeleyi tek golle kaybetti.

Fenerbahçe, sezon öncesi 6. hazırlık maçında Kadıköy'de Portekiz temsilcisi Guimares'i Sow (2) ve Fernandao'nun golleriyle 3-1 mağlup etti.

AFYON'DA GÜÇLÜ RAKİPLER

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Afyon Summer Futbol Fest 2015 Turnuvası'nda Yunanistan'ın Olympiakos ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımlarıyla karşılaştı.

Yunanistan temsilcisini Sow, Fernandao ve Uygar Mert'in golleriyle 3-2, Fransa ekibini de Diego, Sow ve Fernandao'nun golleriyle 3-1'lik skorla geçen Fenerbahçe, hazırlık dönemi maçlarını hücum bölgesinde etkili bir performans ortaya koyarak tamamladı.

FERNANDAO, EMENİKE'Yİ YAKALADI

2014-2015 sezonunda Bursaspor'da gol kralı olan sarı-lacivertlilerin yeni transferi Fernandao, hazırlık maçlarında gösterdiği performansla beğeni topladı.

Oynanan 8 hazırlık maçında 5 kez rakip fileleri havalandıran Brezilyalı golcü, geçen sezon ligde ve kupadaki resmi maçlarda 5 golü bulunan Emmanuel Emenike'yi şimdiden yakaladı.

Yeni sezon öncesi Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ain'e kiralanan Emenike, 2014-015 sezonu öncesi hazırlık maçlarında gol atamamıştı.

EN GOLCÜ SOW

Fenerbahçe'nin hazırlık maçlarındaki golcü futbolcusu Sow, performansıyla göz doldurdu.Senegalli forvet, Fernandao ve Robin Van Persie transferleriyle hücum bölgesine takviye yapılan takımında, attığı 7 golle en skorer isim oldu.

UYGAR MERT'TEN DİKKAT ÇEKEN PERFORMANS

Fenerbahçe'nin 20 yaşındaki genç futbolcusu Uygar Mert Zeybek, hazırlık maçlarındaki performansıyla dikkati çekti.Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası maçlarında teknik direktör İsmail Kartal'ın görev vermeye başladığı Uygar Mert'e, yeni teknik direktör Pereira da sezon öncesi hazırlık maçlarında şans tanıdı.

Uygar Mert, Fenerbahçe'nin Sivasspor'u deplasmanda 3-2 yendiği maçta takımın ikinci golünü kaydetti. Orta saha oyuncusu, Olympiakos maçında da sarı-lacivertlilerin 3. golüne imza attı.

Bu arada hazırlık dönemindeki maçlarda Fenerbahçe'de Stoch, Mehmet Topal, Nani, Souza, Mehmet Topuz, Ba, Alves ve Diego da birer gol kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!