Fenerbahçe Ülker:94-Bornava Belediyesi:90

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Ülker:94-Bornava Belediyesi:90
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 22:42

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Bornova Belediyesi'ni 94-90 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk dakikalarında pota altından Semih ve Vidmar ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikada içinde 8-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra Cüneyt ve Elegar ile bulduğu basketlerle farkı kapatan Bornova Belediyesi, Serdar'ın 3 sayılık basketiyle periyodun bitimine 3 dakika 15 saniye kala 18-17'lik skorla üstünlüğü ele geçirdi. Ancak periyodun kalan dakikalarında sadece 2 sayı atan rakibi karşısında arka arkaya Greer ile sayılar üreten sarı-lacivertliler, 1. periyodu 26-20 önde kapadı.

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Mirsad, Ukic ve Kinsey'in basketleriyle farkı açmaya başladı ve 14. dakika içinde Oğuz'un basketiyle farkı 11 sayıya (36-25) çıkardı. Bornova Belediyesi'nde bu dakikadan sonra devreye giren Shipp, arka arkaya attığı 3 sayılık basketlerle farkı azalttı ve 17. dakikada Umutcan'ın attığı basketle fark 3 sayıya indi: 40-37. Devrenin kalan dakikalarında Kinsey ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 51-43 önde tamamladı.
Maçın 3. periyodunda da Kinsey'in basketleriyle farkı açmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, 24. dakika içinde farkı 17 sayıya kadar (61-44) çıkardı. Konuk ekip, Cüneyt'in dışardan, Elegar'ın da içerden attığı basketlerle farkı kapatmaya çalıştı, ancak sarı-lacivertliler, son periyoda da 75-62 önde girdi.

Haberin Devamı

Son periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Preldzic'in 3 sayılık basketiyle 35. dakikayı da 82-66 önde geçti. Ancak bu dakikadan sonra özellikle Shipp ile etkili olan Bornova Belediyesi, farkı azaltmaya başladı ve bitime 26 saniye kala farkı 4 sayıya (91-87) kadar indirdi. Ukic ile faul atışlarını sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker, rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve karşılaşmadan da 94-90 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker, 0-0 başlayan seride, ilk iki maçı kazanarak 2-0 öne geçti. İzmir'de 3 Mayıs Pazartesi günü yapılacak serinin üçüncü maçını da sarı-lacivertliler kazanırsa, seride 3-0 öne geçecek ve yarı finale yükselecek. Seride gerekirse dördüncü maç 5 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de, beşinci maç ise 8 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak.

Haberin Devamı

Karşılaşma için İstanbul'da çeşitli merkezlerden belediye otobüsleri kaldırılmasına karşın, sarı-lacivertli taraftarlar maça ilgi göstermedi. Karşılaşmayı az sayıda Fenerbahçeli taraftar izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!