Fenerbahçe, Novi Pazar'a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Novi Pazara sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 11:21

Sancak Bölgesi’nin Müslüman şehri Novi Pazar’ın takımı, maruz kaldığı ırkçı saldırılar karşısında yalnız olmadığını gösterecek. Genç Fenerbahçeliler, Yarın sahasında lig lideri Kızıl Yıldız’ı ağırlayacak olan Novi Pazar’a yüzlerce Fenerbahçe ve Türk bayrağı bayrak gönderdi.

Haberin Devamı

Sırbistan Süper Ligi’nde üst sıralara oynayan FK Novi Pazar, 23. haftasında konuk olduğu Napredak Kruşevaç takımına 2-1 yenilmişti. Ancak bu karşılaşmaya, futboldan çok Novi Pazar taraftarına yapılan ırkçı saldırılar damga vurmuştu.

FENERBAHÇE'NİN KARDEŞİNE IRKÇI SALDIRI

Kruşevaç taraftarları, sırtlarında Fenerbahçe formasıyla maça giden Novi Pazarlılara, “Türkiye’ye defolun”, “Türklere ölüm” diye bağırmış, polis şiddet kullanıp Novi Pazar taraftarını stat dışına atmıştı.

Fenerbahçe, Novi Pazara sahip çıktı

Kızıl Yıldız maçında bayrak açacaklar
Fenerbahçe, daha önce kardeş kulübü ilan ettiği Novi Pazar’ı yalnız bırakmadı. Sarı lacivertlilerin tribün grubu Genç Fenerbahçeliler, harekete geçti. Yarın sahasında lig lideri Kızıl Yıldız’ı ağırlayacak olan Novi Pazar’a yüzlerce bayrak gönderdi. GFB, 700 kadar Fenerbahçe bayrağı ve 200 Türk bayrağını Novi Pazar’daki kardeşlerine yolladı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE - NOVI PAZAR KARDEŞLİĞİNİN HİKAYESİ

Türk bayrağı açtılar, sahaları kapandı
Daha önce Novi Pazar taraftarları, Türk bayrağı açtıkları için Sırbistan Futbol Federasyonu tarafından ağır cezalarla karşı karşıya kalmıştı. Mavi beyazlı kulübün tribünlerinde açılan Türk bayraklarından dolayı, takımın sahası çok sayıda maçta kapandı, kulübe çok yüksek para cezaları kesildi. Ancak Osmanlı Devleti’nin Avrupa’daki son sancağının kaldığı Novi Pazarlılar, maçlarında Türk bayrağı açmaktan vazgeçmedi.

Kızıl Yıldız taraftarının ünü kötü!
Fenerbahçeli taraftarların yollayacağı Türk bayrakları sonrasında gözler yarın (TSİ) 17.00’de oynanacak olan Kızıl Yıldız maçına çevrildi. Bilindiği üzere Kızıl Yıldız’ın fanatik ve milliyetçi taraftar grupları var. Daha önce kırmızı beyazlı ekip, kendi evinde oynadığı maçta Novi Pazar’a karşı ırkçı saldırılar yapmıştı. Yarınki maçta neler yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu.

SIRBİSTAN LİGİ PUAN DURUMU

Fenerbahçe, Novi Pazara sahip çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!