Fenerbahçe’nin eksiği özgüvendi

FENERBAHÇE’nin Avrupa’da yakaladığı başarıda en büyük pay -elbette bana göre- yönetimin. Bunun altını defalarca çizdim. Ama gözden kaçmaması gereken ayrıntılar da var.

Aslında bunu yazmayacaktım, ama yandaki sütunda okuyacağınız Roberto Carlos haberini görünce dayanamadım.

Roberto Carlos ile Hollanda’daki maç öncesi birlikteyiz. Konu elbette Avrupa ve Fenerbahçe. Bakın Carlos o zaman bana nasıl anlatmıştı Fenerbahçe’yi;

- Fenerbahçe kaliteli takım ve kaliteli oyunculara sahip. Real Madrid ile arasında futbolcu kalitesi açısından artı 1 ya da eksi 1 fark vardır. Ama Avrupa için sadece kalite yetmez. Özgüven gerekli. Fenerbahçe’nin en büyük eksiği özgüven. Bu özgüveni de birlikte sağlayacağız.

Roberto Carlos
transferinin bir transfer olmaktan öte bir "proje" olduğunu işte o zaman anlamıştım.

G.Saray’ın sorunu...

BUGÜN biraz F.Bahçe dışına çıkacağım ve G.Saray camiasından kulağıma çalınanları aktaracağım size. Benden uyarması;

- G.Saray’da futbolcular medyayı ayrı bilgilendiriyor ve Kalli’yi suçluyorlar.

- Yöneticiler ise ayrı bilgi veriyorlar ve futbolcuları suçluyorlar.

İşte size G.Saray’daki sorunun kaynağı.

Futbolda utanç yoktur

BEŞİKTAŞ, Liverpool’a 8-0 yenildi. Ortalıkta, "Rezalet, utanç" lafları dolaşıyor. Beyler ne olur biraz insaf.

Futbolda utanç yoktur. Futbolda ders almak vardır. Futbolda omuz omuza vermek vardır. Keşke bunu anlayabilsek. Çünkü konuştuğum her Fenerbahçeli yönetici, Beşiktaş’ın yenilgisine Türk futbolu adına çok üzüldüklerini ifade ettiler. Ve bunlar samimi düşünceleriydi.

Şenes Erzik’e haksızlık yapılıyor

GEÇTİĞİMİZ günlerde okudum, sevgili Atilla Gökçe, Şenes Erzik’i, dönemin MHK Başkanı Ahmet Güvener’i feda etmekle suçlamış. Atilla Ağabey yanılmış. Şenes Erzik, Ahmet Güvener’i feda etmedi. Tam aksine sonuna kadar ardında durdu ama Güvener, bir G.Saray maçındaki duruşuyla kendi sonunu hazırladı. Yanlış anlamayın, Güvener’i suçlamıyorum. Sadece Fair -Play’in olmadığı ülkemizde, FIFA Fair-Play Komitesi Başkanlığı yapan Şenes Erzik’e haksızlık edilmemesini istiyorum.

Ceyhun niye yok?

NORVEÇ maçının kadrosu açılandı. Bundan önceki karşılaşmalarda "o ya da bu şekilde" davet edilmeyen Fatih Tekke, Yıldıray Baştürk gibi oyuncular bu kez bu ölüm kalım maçında kadrodalar!... Bazen koca bir ülkede kadroya çağıracak futbolcu sıkıntısı çekildiği söyleniyor. Beyler biraz objektif, biraz da ön yargısız bakarsanız, klişeleşmiş kadro anlayışınızı bir kerecik olsun rafa kaldırabilirseniz, bu ülkede o formayı giyinip hakkını verebilecek onlarca futbolcu olduğunu görürsünüz. Bunlardan biri de Ceyhun Eriş.

Haftalardır, daha doğrusu Fatih Terim göreve geldikten sonra Trabzonsporlu Ceyhun Eriş’i ne zaman Milli Takım’a davet edecek diye bekliyorum. Ceyhun’un futbol dünyasında "hırçın" denilebilecek bir backgroundu var. Ama onu bu kimliğiyle değil, futbolcu kimliğiyle anlamak lazım. Bana göre Türkiye’deki en yetenekli oyunculardan biri. Bunu sadece ben söylemiyorum, izleyen herkes söylüyor. Ama ne hikmetse bu oyuncunun Milli Takım’a daveti bir türlü gerçekleşmiyor, bunu da benim akılım almıyor...
Yazarın Tüm Yazıları