'Fenerbahçe maçında elimizden geleni yapacağız'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe maçında elimizden geleni yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 15:41

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Sivasspor olarak Fenerbahçe Stadı'nda kendi taraftarımızın yüzünü güldürecek bir sonuç almak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Uygun, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile çok zorlu, çetin ve futbol adına çok güzel bir mücadelesi olan bir maç oynadıklarını kaydetti.

Bu maçta uzatma dakikalarında attıkları golle 2-1 galip geldiklerini hatırlatan Uygun, “Tabi lig daha yeni başladı. Bu ligde biz Sivasspor olarak hiçbir zaman fair playdan ödün vermeden sahada futbol adına ne gerekiyorsa onu yapan, oynadığı futboldan rakip takım dahi olmak üzere bütün futbol izleyicilerine zevk veren bir takım durumundayız” diye konuştu.

Balili'nin bu maçta aldığı darbeden dolayı bileğinin şiş olduğunu belirten Uygun, bu futbolcunun hafta sonu Fenerbahçe karşısında oynama ihtimalinin zayıf olduğunu, doktorların Balili'yi iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.
Bunun yanı sıra Yasir'in dizinden, Ilgar Gurbanov'un da dirseğinden hafif sakatlıkları bulunduğunu anlatan Uygun, bu oyuncuların ise hafta sonuna kadar yetişeceğini söyledi.

FENERBAHÇE MAÇI

Bütün Türk futbolcuları için 4 büyüklere karşı oynadıkları maçların her zaman önemli olduğunu kaydeden Uygun, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Çok zor bir deplasmana gidiyoruz. Çok güçlü, yedek kadrosuyla bile bugün ikinci olabilecek durumda, kendi as kadrosuyla da şampiyon olabilecek durumda olan bir takımla karşılaşacağız. Bizim açımızdan zor geçse de futbol adına güzel şeyleri sahaya yansıtmak için Sivasspor olarak Fenerbahçe Stadı'nda kendi taraftarımızın yüzünü güldürecek bir sonuç almak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Fenerbahçe maçının hazırlıklarına bu akşam yapacakları idmanla başlayacaklarını ifade eden Uygun, önümüzdeki cuma günü de hava yoluyla İstanbul'a gideceklerini bildirdi.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Uygun, Yunanistan ikinci liginde oynayan Yasin Çakmak ile tekrar bir anlaşma yaptıklarını, ayrıca yabancı transfer konusunda da çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

SİVASSPOR-TRABZONSPOR MAÇINDA YAŞANAN OLAYLAR

Uygun, yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçı hakkında nasıl bir karar beklediklerinin sorulması üzerine de şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Tabii ki bu karar sadece Sivasspor'u veya Trabzonspor'u ilgilendirmiyor. Bu karar Türk futbolunu ilgilendiriyor. Şimdi öyle bir duruma getirildi ki, 'Trabzonspor eğer bizim aleyhimize bir karar çıkarsa desteğimizi çekeriz' diyor. Bu Türk futbolunda, bence söylem olarak söylenmemesi gereken bir konuşma tarzı diye düşünüyorum. Böyle bir anlayış, böyle bir zihniyeti ben kabul etmiyorum.”

“HERKES KENDİSİNE DERS ÇIKARSIN”

Herkesin gereğini, cezasını en iyi şekilde alması gerektiğini bildiren Uygun, sözlerini şöyle tamamladı: “Herkes kendisine bu işlerden ders çıkarsın. Daha sağduyulu, sporun bir kardeşlik içerisinde bir yarışma müsabakası olduğunu, bu yarışmada da herkesin en iyi şekilde görevini yerine getirmesi gerektiği düşüncesindeyim. Çıkabilecek karar konusuna gelince de, tabi ki biz futbol adına sadece oranın veya buranın kalbinin kırılmasını değil, bir daha böyle olayların olmaması gerektiği düşüncesindeyiz. Sadece Trabzon veya Sivas'ı ilgilendirmiyor, burada çıkacak olan bütün kararlar Türk futbolunu ilgilendiriyor. Çıkacak karara da bakacağız, eğer düşündüğümüzün dışında bir şey gelişirse de bundan sonraki olacak olaylardan, sorumluluklardan, tamamen zaten bizim dışımızda olup, biz bu olaylardan tamamen kaçınmanın yoluna bakacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!