Fenerbahçe 2-0 Konyaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-0 Konyaspor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 15:50

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupasıyarı final ilk maçında deplasmanda 3-0 yendiği Torku Konyaspor'u Kadıköy'de de Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Sarı lacivertliler dün Rize'yi eleyerek final bileti alan ezeli rakibi Galatasaray ile 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı'nda kupanın sahibi olmak için kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Stat: Ülker
Hakemler: Halil Umut Meler, Ali Saygın Ögel, Baran Eraslan 
Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer (Dk. 61 Meireles), Ba, Kadlec, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 61 Ramazan Civelek), Alper Potuk (Dk. 71 Uygar Mert Zeybek), Diego, Fernandao 
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic (Dk. 76 Traore), Abdulkerim Bardakçı, Selim Ay, Douglas, Mbamba (Dk. 63 Ömer Ali Şahiner), Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı, Hadziahmetovic, Bajic, Halil İbrahim Sönmez (Dk. 63 Rangelov) 
Goller: Dk. 47 ve Dk. 71 (penaltıdan) Fernandao (Fenerbahçe
Sarı Kartlar: Dk. 22 Kadlec, Dk. 41 Kjaer, Dk. 63 Ozan Tufan (Fenerbahçe), Dk. 44 Skubic, Dk. 53 Douglas (Torku Konyaspor) 

Fenerbahçe 2-0 Konyaspor

Haberin Devamı

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
47. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Güzel çalımlarla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Volkan Şen, Diego'yla paslaştı. Volkan, ceza sahasında bir çalım daha attıktan sonra topu Fernandao'ya ortaladı. Fernandao, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0 
70. dakikada soldan ceza sahası içerisine giren Alper Potuk'un yaptığı ortada top Selim Ay'ın eline çarptı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 
71. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda Fernandao topu filelere gönderdi: 2-0.

Fenerbahçe 2-0 Konyaspor

SON MAÇIN 11’İNDEN 7 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Vitor Pereira ligde Başakşehirspor ile oynayacağı maçı düşünerek, kupada Torku Konyaspor mücadelesinde ilk 11’de rotasyona gitti. Ligde oynadığı son maçın 11’inden 7 değişiklik yapan Portekizli teknik adam, as kadrodan sadece Kjaer, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen’e ilk 11’de şans tanıdı. As kadrodan kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Hasan Ali, Alves, Josef, Nani ve Van Persie’yi dinlendiren Pereira, bu oyuncuların yerlerine ise Fabiano, Şener, Kadlec, Ba, Ozan, Diego ve Fabiano’ya görev verdi.

Fenerbahçe 2-0 Konyaspor

İLK MAÇTAKİ 11’DEN TEK DEĞİŞİKLİK NANİ
Teknik direktör Vitor Pereira, Konya’da oynanan ilk mücadelenin 11’inden sadece tek değişiklik yaptı. Portekizli yıldız orta sahada Nani’nin yerine Diego Ribas’a ilk 11’de görev verdi. Pereira, defans ve hücum hattında herhangi bir değişikliğe gitmedi.

DİEGO RİBAS 5 MAÇ SONRA İLK 11’DE
Sarı-lacivertli taraftarların performansı nedeniyle tepki gösterdiği Diego Ribas 5 maç sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Taraftarların Mersin İdman Yurdu ve G.Antep maçlarında protesto ettiği Sambacı, en son ligde 9 Nisan’da Konya deplasmanında Torku Konyaspor mücadelesinde ilk 11’de görev almıştı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçe taraftarları Torku Konyaspor mücadelesine ilgi göstermedi. Tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, Konyaspor tribünlerinde ise sadece 2 Konyaspor taraftarı yer aldı. 

BAKMADAN GEÇME!