Fenerbahçe komplocuları nerede

Hani hakemler satılmıştı? Hani Fenerbahçe maçlarını hep hakem oyunları ile kazanıyordu?

Hani 15 maçın bilmem ne kadarında Fenerbahçe hakem hatalarıyla bilmem ne kadar puan almıştı? Niye aynı Fener, Denizli maçında hakem satın alamadı. Niye aynı Fener, Galatasaray maçını sabote edemedi?

Sonuç ortada...

Çıktı Fenerbahçe ve Denizli aslanlar gibi toplarını oynadı. Aynı şeyi Kayseri ve Galatasaray da yaptı. Galatasaray şampiyon, Fener ikinci. Ne oldu komplo kuramcılarına? Ne oldu işkembeden atan futbol yorumcularına?

Söylediklerini unuttular mı? Yoksa hala aynı saçmalıklarla, ellerinde en küçük bir delil olmadan hakemleri "töhmet" altında bırakmaya devam edecekler mi?

Yanıt belli değil mi?

Kesinlikle edecekler. Burası Türkiye buradan çıkış yok. Futbol dediniz mi ağzı olan konuşuyor. Bir ekranda, bir köşede tutunabilmek için atıyor, tutuyor, inançlarını mutlak doğrularmış gibi yutturuyor, yalan söylüyor, yalan iddialar ortaya atıyor. Sonuçta kaotik bir ortamda, kavgalar, dövüşler, yaralamalar, öldürmelerle futbol futbol olmaktan çıkıyor. Keşke hiçbir yorumcuya kulak asmayıp sadece maçları izlemekle yetinebilsek... Maçlar tek başına o kadar temiz, o kadar güzel ki...

Hem Fenerbahçe’yi hem de Galatasaray’ı ve de Turkcell Süper Lig’deki tüm takımları, hakemleri, bize mükemmel bir futbol sezonu yaşattıkları için kutlarım...

Para her şey değilmiş

Denizlispor gol attı, kısa bir süre sonra baktım Aziz Yıldırım oturduğu koltuğu terk etmiş. Neden? Parasıyla, gücüyle şampiyonluğu satın alamadığı için mi?

Kibiriyle yarattığı sırça köşkler yerle bir olduğu için mi?

Aziz Yıldırım’ın sorunu, "Paramız var pulumuz var, gücümüz var, sorunumuz yok, istediğimizi alır, istediğimiz satarız" edasıyla ortada dolaşması, her şeyi paraya dayandırması, ortaya garip bir şımarıklık dalgası yayması.

Galasaray’ın şampiyonluğu bir kez daha gösterdi ki bu işler parayla pulla olmuyormuş, her şeyin başı para değilmiş. Futbolcuları paradan başka motive eden şeyler de varmış.

Geçen hafta maçlardan önce yanımda, yöremde, ötemde konuşulanlara dikkat ettim. Fenerbahçeliler dışında herkes Galatasaray’ın şampiyon olmasını istiyor. Nedeni de Aziz Yıldırım’ın enerjisiyle ortaya çıkardığı şımarıklık dalgası.

Fenerbahçe’nin her zaman starlardan oluşan, biraz yukardan bakan ayrı hoş bir havası vardı ama hiç bu kadar efsane ünlülerin takımı "Cosmos" gibi algılanmamıştı. Bu havayı yaratan tamamen Aziz Yıldırım.

Aziz Yıldırım Fener’e yeterince hizmet etti. Takımı parasal açıdan iyi bir yere getirdi ama görüyorum ki sadece paraya dayanan, yanlış da bir ruh aşıladı. Fenerbahçeliler parasına, puluna, iktidarına bakmadan Aziz Yıldırım’dan kurtulmalı. Fenerbahçe titremeli ve gerçek asil ruhuna dönmeli. Dönerse kazanan kesinlikle o olur.

Adnan Polat

Adnan Polat’ın Galasaray’da yönetime girmesiyle Galatasaray’ın üzerindeki ölü toprağının kalktığı bir gerçek. Polat’ın enerjisi doğru yere kanalize edilince tadından yenmiyor. Yanlış yere kanalize olduğunda ise her türlü kaosu yaratma becerisine sahip.

Galatasaray’ın şampiyonluğu nedeniyle Polat’ı yürekten kutluyorum ama hala Fenerbahçe maçı öncesi Demirören’le yediği yemeğin doğru olmadığını söylemeden de geri duramıyorum. Her şey bittiğine göre Polat bana o yemeğin gerekçesini açıklamalı?
Yazarın Tüm Yazıları