Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 09:25

Fenerbahçe'nin zayıf Norveç ekibi Molde'ye kendi sahasında 3-1 yenilmesi gündeme bomba gibi düştü. Futbol otoriteleri tüm Avrupa'yı şoke eden karşılaşma ile ilgili çarpıcı yorumlar yaptı. İşte o yorumlardan bazıları:

Haberin Devamı

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Fenerbahçe kendine rakip yarattı (Mustafa Denizli - Hürriyet)

Molde bu gruptaki hiçbir takımın umrunda değildi. Şimdi bu grupta 'En az sizin kadar ben de varım' dedi. Grubun favorisini deplasmanda 3-1 yenerek başlaması olağanüstü bir avantaj. Fenerbahçe ise işini zora soktu. Nasıl soktu? Ben Fenerbahçe'yi Ajax karşısında favori görüyordum ama bu akşam Molde'yi seyrettikten sonra 'ilerleyen maçlarda sıkıntı yaşar mı? sorusu oluştu. Böyle oynarsa Fenerbahçe sıkıntı yaşar. Ligde iyi oynamadı kazandı, Shakhtar'a da elendi. O zaman süre lazım diyorduk, fakat artık bu gerekçeye sığınılamaz.

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Gerçeklerin su yüzüne çıktığı an (Rüştü Reçber - Hürriyet)

Haberin Devamı

Grubun belki de şans verilmeyen tek takımı olan Molde ‘bu grupta bana saygı gösterilmesi gerekir’ dercesine bir futbol oynadı. Kalite ve seviye bakımından Fenerbahçe’den kat be kat düşük olan Molde nem Fenerbahçe’ye hem de Türk futboluna bence yol gösterdi. Her şeyin sahada bittiğini, isimlerin ve formanın ağırlığını sadece Türkiye’de geçerli olduğunu suratımıza vurdu. ‘Maç bu skorla bitti diye yazıyor‘diyebilirsiniz... Fenerbahçe fırsatları değerlendirseydi maç 6-4, 7-5 bitebilirdi. Ama futbolun gerçekleri sanada gün yüzüne çıkar.

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Van Persie emekli gibi! (Ahmet Çakar - Sabah)


Sözüm ona yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, nahiye takımı Molde'ye yenildi. Aylardır herkes "yıldızlar topluluğu" diyor da ben Fenerbahçe'de daha gerçek bir yıldız göremedim. "En büyük yıldız Van Persie" dediler Van Persie emekli bir futbolcu eskisi gibi halı sahada oynarmışcasına mücadele etmeden top oynamaya çalışıyor. Eğer Van Persie gibi bir adam dün geceki maçta da oynamayacaksa, gol atmayacaksa niye alındı!

Haberin Devamı

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Ve iflas! (Gürcan Bilgiç - Sabah)

Molde'ye yenilmek önemli değil. Maç kaybedersiniz. Dikkatinizi yoğunlaştırmanız gereken nokta, nasıl yenildiğiniz. Molde 10 kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe üstünlüğü ele geçirdi ve pozisyonlar buldu, goller kaçırdı.
Yani; ancak rakip bir eksildikten sonra dengeyi kurabildiler. O dakikaya kadar Molde hep bir kişi fazla oynamış. Fenerbahçe takımı koşmamış, koşamamış.

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Çılgınlığa gerek yok! (Rıdvan Dilmen - Sabah)

Van Persie henüz hazır değil ama niye oynattı demem, oynayarak da kazanılabilir oyuncu. Şener kötü değil ama muhakkak dinlenmesi lazım. Hem Gökhan'ı kaybetmemek, hem de Şener'i kaybetmemek adına! Ve Josef de Souza'nın muhakkak bu takıma dönmesi lazım çünkü sadece defansın önünde değil, set önünde oynamasını bilen bir oyuncu. Son olarak taraftarın yoğun ilgisi ve desteği de müthişti. F.Bahçe'nin önünde 5 maç ve çıkarılacak dersler var. Ama futbolda çılgınlığa yer yok...

Haberin Devamı

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Körler sağırlar, birbirini ağırlar (Erman Toroğlu - Sabah)

Senin orta sahan zaten yok! Adam seni pas yaparak dövüyor. Bindirme yaparak hücum ediyor, dövüyor. Sen de ortada koşturarak ayakta durmaya çalışıyorsun. Orta sahan zaten ortada yok. Hepsi artist! Bir tek Mehmet Topal var! O da iyi oynamıyor ama önüne gelen topa ve rakibe basıyor. Rakibin teknik direktörüne desen ki, "F.Bahçe'den kim çıksa sen daha iyi oynarsın?" O da der ki, "Şu Mehmet Topal'ı alırlarsa iyi olur!"

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

Hamza hocayı kurtardı (Mehmet Demirkol - Fanatik)

Aykut Kocaman’ın takımının Kadıköy’de oynadığı Young Boys maçını hatırladım dün. Orta saha şeffaftı hocanın tanımıyla. Dün gittikçe düşen oyun bunun da ötesindeydi. Kırımızı kart sonrası biraz öne çıksa da yorgunluk çok belirgindi. Açık söylemek gerekirse bu kadroya bu oyunu oynatabilmek olağanüstü bir durum. Ve bu durumun etkisi her yere dokunacak. Şehrin karşı yakasına da.
Dün dip oyunla Pereira, Hamzoğlu’nu da kurtardı aslında. Birbirimizi yukarı iteceğimize, dibe yuvarlanırken koruma sağlıyoruz. Ne vahim...

Haberin Devamı

Fenerbahçe için flaş yorum: Hepsi artist

2. Pendik faciası (Ercan Güven - Milliyet)

Bunun adı “İkinci Pendik Faciası”dır... İlki 16 yıl önce Türkiye Kupası’nda, ikincisi dün Molde karşısında Avrupa macerasında.
Sanki yıllar sonra Pendik’ten Norveç’e şişme botla... Resmen “battı” Fenerbahçe. Boğuldu. Oysa karşısında ne yıldız ne de müthiş bir taktik vardı... Sadece görevini iyi yapan adamlar. Efendim, Molde Fenerbahçe’nin onda biri değerindeymiş... Liberosu 40 yaşında, hocası yardımcıymış. Hepsi Van Persie’nin formasını almaya çalışacakmış! Pereira rakip hocanın kravatını istesin şimdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!