Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte Fenerbahçe'nin ihtimalleri

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar İşte Fenerbahçenin ihtimalleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 22:38

Fenerbahçe bu akşam Hollanda'nın güçlü rakibi Feyenoord ile karşılaşıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda lider durumda bulunan temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Feyenoord'u yenerse gruptan lider olarak çıkacak. Peki farklı ihtimaller olursa Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Zorya Luhansk'ı 2-0 yenerek Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakalamıştı. Bu akşam Hollanda'nın güçlü ekibi Feyenoord ile karşılaşacak olan Fenerbahçe için taraftarlar gruptan çıkma ihtimallerini merak ettiler. Fenerbahçe bu akşam deplasmanda Feyenoord'u yendiği taktirde gruptan lider olarak çıkacak. Peki, farklı ihtimaller yaşanırsa Fenerbahçe gruptan nasıl çıkabilir? İşte o ihtimaller.

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

1) Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord'u yenerse diğer maçın skorunu düşünmeden grubu lider olarak tamamlayacak. Manchester United'in Zorya deplasmanında oynayacağı maçın sonucu Fenerbahçe'yi ilgilendirmeyecek.

2) Fenerbahçe'nin berabere kalması halinde başka avantajımız ise beraberlikte de turu geçiyor olmamız. Çünkü Kanarya berabere kalıp, Manchester United, Zorya'yı yense bile United lider oluyor ancak Fenerbahçe de ikinci olarak gruptan çıkıyor.

Haberin Devamı

3) Feyenoord, Fenerbahçe'yi mağlup ederse işler karışıyor. O zaman Feyenoord ve Fenerbahçe'nin puanları eşitleniyor. Dolayısıyla United maçının sonucu da önemli oluyor. Burada birçok olasılık devreye giriyor. Feyenoord, Fenerbahçe'yi yenerse iki takım 10 puanda oluyor. Manchester United da Zorya ile berabere kalırsa, bu kez üç takım da 10'ar puanda oluyor. 

Üç takım da eşit puanda olduğunda Zorya maçları devre dışı bırakılıp, 3 takım arasında bir lig oluşturulup yani 3'lü averaj devreye girip, alınan puanlara bakılıyor ancak bu 3 takım da birbirlerini yenmiş olduklarından o puanlar da eşit oluyor. Bu kez aralarındaki genel averaja bakmak gerekiyor. Manchester United, takımlar arasında en çok gol atan olduğu için bu kez Feyenoord ve Fenerbahçe'yi geride bırakarak gruptan çıkmayı garantiliyor.

Fenerbahçe 1-0 yenilse de turu geçiyor

İkinci takımın Feyenoord mu, Fenerbahçe mi olacağını ise oynanacak son maçın skoru belirleyecek. Feyenoord eğer Fenerbahçe'nin yaptığı gibi temsilcimizi 1-0 yenerse puanın yanında genel averajda da eşitlik oluyor. Bu kez atılan gollere bakıldığında Fenerbahçe önde olduğu için temsilcimiz turu geçiyor. Ancak Feyenoord 2-0 kazanırsa bu kez Feyenoord 3'lü averajın ikinci takımı olup United'ın ardından adını ikinci tura yazdırıyor. Manchester United Zorya'yı mağlup ederse, yine benzer şartlar oluşuyor. Feyenoord'un Fenerbahçe'yi yenmekten başka çaresi kalmıyor. 1-0'lık skorda Fenerbahçe, 2-0'da ise Feyenoord turu geçiyor.

Haberin Devamı

Manchester United yenilirse ne oluyor?

Ancak büyük sürpriz olup da Zorya, Manchester United'ı devirirse bu kez Fenerbahçe, Feyenoord'a ne kadar farkla kaybederse kaybetsin Feyenoord ve Fenerbahçe gruptan çıkıyor. Çünkü iki tam 10 puanda olurken, United kaybettiği için 9 puanda kalmış oluyor.

BAKMADAN GEÇME!