Fenerbahçe dondu kaldı

FENERBAHÇE, ilk yarıda ve ikinci yarının büyük bir bölümünde, kelimenin tam anlamıyla "dondu kaldı."

Ve Kayseri Erciyesspor’un -son vuruşlardaki becerisizliklerine rağmen- arka arka geliştirdiği kanat organizasyonlarını adeta izledi. Hatta bir ara F.Bahçeli oyuncuların, Türkiye Kupası’nın bir önemi olmadığına inandıklarını bile düşünmeye başladım.

Sahada bunlar yaşanırken, F.Bahçe takımı ve yedek kulübesi(!) soğuğun da etkisiyle karşılaşmayı sadece izledi. Daum’un gözetimindeki F.Bahçe duran toplardan pozisyonu yaratmak için çabalayacağına, oyunu çözmeye, ağırlık koymaya ve pozisyon yaratmaya çabalasa, belki sonuç daha iyi olabilirdi. Geçen hafta yerini Rüştü’ye bırakan Volkan bu maçta takımın kurtarıcısı oldu. F.Bahçe’nin kazanmaktan başka bir çaresi yoktu. Ama buna rağmen Anelka oyundan alındı. Haydi Anelka’yı oyundan aldınız, yerine Zafer Biryol girmez mi? Ama Daum, her nedense Mehmet Yozgatlı’yı tercih etti. Bu anlaşılır gibi değil. Belki de bu ve buna benzer nedenlerle, "F.Bahçe’nin şansı Türkiye Kupası’nda yaver gitmiyor" demeye hakkımız yok.

O pozisyon penaltıydı

LUCİANO’NUN yaptığı saçma dokunuş, net bir penaltıydı. Bir Fenerbahçeli olarak, F.Bahçe’nin bu şekilde bir maç kazanmamasına seviniyorum.

Yine seyirci..

TÜRKİYE’nin neresinde ve hangi hava şartlarında olursa olsun, F.Bahçe’nin büyük taraftarı yine takımının yanındaydı. Dün gece görevini yerine getiren tek unsur onlardı.

Bir avuntu..

FENERBAHÇE’nin, Türkiye Kupası’nda uzun yıllar yaşadığı başarısızlık takımın psikolojisini de etkiliyor elbette. Bu açıdan bakınca, sarı lacivertli takımın kupada olmamasının çok büyük bir önemi olmayabilir. Ancak bir şartla, ligde şampiyon, ve Avrupa’da başarılı olunduğu taktirde.

Kim daha iyi

KAYSERİ
Erciyesporlu futbolcuların sahaya yansıttıkları perfonmans F.Bahçe’nin kat be kat üstündeydi. Maçı kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. İki takımı da tanımayan birine "Şampiyonluğa hangi takım oynuyor" diye sorsanız vereceği yanıt net olurdu; Kayseri Erciyes.

Maçın 3 adamı:

1- Volkan 2- Önder 3- Serkan
Yazarın Tüm Yazıları