Fenerbahçe  - Demir Grup Sivasspor maçının ardından (1)

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe  - Demir Grup Sivasspor maçının ardından (1)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 23:14

Fenerbahçe  - Demir Grup Sivasspor maçının ardından (1)

Haberin Devamı

Aykut Kocaman " Bir işe başlamışken sonuna kadar götürme ve güvenenleri yarı yolda bırakmama duygusuydu"

"Kendi ilkelerimin biraz dışına çıkarak devam etme kararının doğru olduğunu düşündüm"

"Hedefimiz kalan 5 maçı kazanmak"

"Bireysel olarak kimseyle çatışma altına girmeyi doğru bulmuyorum"

Fenerbahçe, Süper Lig’in 12. haftasında sahasında karşılaştığı Demir Grup Sivasspor’u 4-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kocaman, Osmanlıspor maçından sonra kendine güvenenleri yarı yolda bırakmak istemediği için yola devam etme kararı aldığını söyleyerek, "Kendi ilkelerimin biraz da dışına çıkarak devam etme kararının doğru olduğunu düşündüm. Milli takım arasında da oyuncularımla hiçbir şey olmamış gibi devam ettim" dedi.
"ALDIĞIMIZ BU GALİBİYET ÜST SIRALAR İÇİN UMUT VERİCİ OLDU”
Takımın gerekli skoru bulduktan sonra oyunu koruma duygusu içine girdiğini ve bunun da kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Aykut Kocaman, “Son haftalardaki oyunlarımızı izdüşümüydü. Skoru elde edene kadar daha derli topu bir takımdık. Ancak skoru aldıktan sonra koruma kaygısına giriyoruz ve yapmamız gerekenleri yapamıyoruz. Öndeyken de mutlaka gol yiyoruz. Bugün de öyle oldu. Oyundan vazgeçip uzun toplara dönen takıma döndük. İki tane top kaybından gol geldi. Ama bugün taraftarın golü yediğimiz andaki sahaya yansıttığı enerji çok faydalı oldu. O enerjinin de yardımıyla süreç bizim lehimize döndü. Rakibin de eksik kalması yardımcı oldu. Galatasaray’ın mağlup olduğu, Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada aldığımız bu galibiyet üst sıralar için umut verici oldu” diye konuştu.
"BİR İŞE BAŞLAMIŞKEN SONUNA KADAR GÖTÜRME VE GÜVENENLERİ YARI YOLDA BIRAKMAMA DUYGUSUYDU"
Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda oynanan ve 1-1 berabere sonra eren Osmanlıspor maçından sonra söylediği, ‘Ciddi bir başarısızlık var. Ben kendi adıma gerekeni yapacağım” sözlerine ve ondan sonra yaşanan sürece açıklık getiren Kocaman, şunları söyledi:
“Bir basın toplantısı yapmayı düşündüm. Ama sonra süreci olağan seyrine bıraktım ve olayları izleme haline geldim. Aslında duygu ve davranışlarım netti. Ancak öbür taraftan iki şey öne çıktı. Biri Alanyaspor maçında sonra yaptığım açıklamaydı. Diğeri de Fenerbahçe’nin zor zamanında, bir işe başlamışken sonuna kadar götürme ve güvenenleri yarı yolda bırakmama duygusuydu. Kendi ilkelerimin biraz dışına çıkarak devam etme kararının doğru olduğunu düşündüm. Milli takım arasında da oyuncularımla hiçbir şey olmamış gibi devam ettim. İşin doğrusu da bu.”
"HEDEFİMİZ KALAN 5 MAÇI KAZANMAK"
Takımı çift forvet oynatırken diğer oyuncuların yerlerini değiştirmek zorunda kaldığını açıklayan tecrübeli teknik adam, “Şu andaki oyuncu profilimiz pek çok yere döndürmeyi sağıyor. Ama çift forvete dönmeyi bazı oyuncuları gerçek pozisyonlardan iterek yapabilirim. Kafamdaki şey; kalan 5 maçı kazanacak enerjiyi ortaya çıkararak önce üst sıralarla puan farkını minimuma indirmek, sonra da devre arasında takımı ön görülebilir hale getirmek” şeklinde konuştu.
Başkan Aziz Yıldırım’ın oyuncularla bir toplantı yaptığı söyleyen Kocaman, “Başkanların konuşmaları her zaman olumlu etki sağlar. Başkan oyuncularla toplantı yaptı ve mutlaka etkisi olmuştur. Umarım antrenmanda verilen nazar boncuğu da bundan sonraki süreçte işe yarar” ifadelerini kullandı.
Aykut Kocaman aynı zamanda takım olarak Osmanlıspor maçından önce olduğu gibi olağan durumda yola devam ettiklerini belirtirken “Şu andaki durum Osmanlı maçı öncesi gibi işimize odaklı şekilde devam ediyoruz. Bunun dışında gelecekle ilgili altından kalkamayacağım bir şey söylemek istemem.” dedi.
“OYUNUN KARŞILIĞINI SKORLARA YANSITMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR”
Takımın özgüveninin artması gerektiğini belirten Kocaman "Bu kadar bireysel hatanın olduğu ve bunun sonuçlara yansıdığı bir yerde oyunla ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bizim önce bu oyunun karşılığını skorlara yansıtmayı öğrenmemiz gerekiyor. Maç kazanacak kadar atmasını beceriyoruz ancak kalemize topun girmesini engelleyemiyoruz. Koruma kaygısı öne çıkınca benimde istemediğim oyunu terk etme ve dağılma oluyor. Yapacağımız şey özgüveni arttırarak yapabileceklerimizi biraz daha arttırabilmek" değerlendirmesinde bulundu.
"BİREYSEL OLARAK KİMSEYLE ÇATIŞMA ALTINA GİRMEYİ DOĞRU BULMUYORUM"
Mehmet Topal ile aralarında problem olduğuna dair çıkan iddialar hakkında da konuşan Aykut Kocaman, “Antrenmanlarda bütün oyuncuları saniye saniye izliyoruz. Bunlardan sonra antrenman ve çevresinde oyuncunun benimle problemi olursa olur. Benim oyuncuyla problemim olmaz. Son derece netimdir. Kafamda ne varsa onu söylerim. Eğer oyuncular oyunun dışına taşarsa herkesle problem yaşarız. Oyun dışına taşmayan, istediklerimizi yapan herkese de kapımız açık. Bireysel olarak kimseyle çatışma altına girmeyi doğru bulmuyorum. Birbirimizin performansları yukarıya çekmek zorunda olan insanlarız. Buna Mehmet Topal da dahil” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü 
--------------------------
-Aykut Kocaman açıklamalar 

Hakan TARHAN-İSTANBUL-DHA
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!