“Fenerbahçe’de dünya voleybolunun vitrinine çıktım”

Güncelleme Tarihi:

“Fenerbahçe’de dünya voleybolunun vitrinine çıktım”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 15:30

Fenerbahçe’nin Güney Koreli ünlü voleybolcusu Yeon-Koung Kim, Japonya’da Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

 Fenerbahçe’ye dönecek mi?, yoksa milyon dolarları aşan voleybol için astronomik rakamlar teklif edilen Azerbaycan ligi’nde mi oynayacak?

World Grand Prix Şampiyonası için Kore Milli Takımı ile Osaka’da bulunan Dünyanın önemli smaçörlerinden Yeon-Koung Kim, dün öğle yemeğinden sonra takım arkadaşı Eda Erdem Dündar’ın doğum gününe katıldı. Türkiye milli maçı öncesi sarı lacivertli sporcu arkadaşları ile hasret gideren Kim, çok sayıda transfer teklifleri aldığını belirterek, “Fenerbahçe’de dünya voleybolunun vitrinine çıktım. Fenerbahçe gerçekten büyük bir kulüp. Avrupa kıta şampiyonu olduğumuz başarılı sezondan sonra taliplilerim çoğaldı. Menacerim bana formalarını giydirmek isteyen kulüplerle görüşüyor” dedi.

“KADIKÖY’DEKİ GÜZEL ANILARI YAŞAMAK İSTİYORUM”

Kim, Fenerbahçe’ye dönecek misin? sorusunu, “Fenerbahçe’yi çok seviyorum. Güzel anılarım oldu. Kadıköy’deki bu anıları yeniden yaşamak istiyorum. Atalarımız bize hep Türk’leri övdü. Fenerbahçe’ye geldiğimde söylenenler hep doğru çıktı. Türk’ler çok cana yakın müstesna insanlar. Türkiye’ye, Türk’lere ve Fenerbahçe’ye aşık oldum. Elbette ki yeniden Fenerbahçe formasını giymeyi çok arzuluyorum. Ama şartlar neyi gösterir onu ben değil, menacerim bilir. Ben de, Fenerbahçe’de özveri gösterirsek Fenerbahçe formasını yine giyerim” diye yanıtladı.

“AĞIZ TADIMIZA TERS GELEN TÜRK MUTFAĞININ HAYRANI OLDUM”

“İstanbul’a hayran olmamak elde değil. Rüyalarımın kenti. İstanbul’a giderken, ‘Kore yemeklerini çok özlersin. Avrupa mutfağı çok farklı gelecek sana’ demişlerdi. Evet ilk günlerde mutfak farkı ağız tadımı değiştirdi. Sonraki günlerde Türk mutfağının hayranı oldum” dedi.

“SARI MELEKLER TEZAHÜRATI KULAKLARIMDA ÇINLIYOR”

Dünya starı, Fenerbahçe seyircisi için ise bakın neler dedi.

“Böyle sıcak, sevecen bir seyirci kitlesi görmedim. Yurt dışına hangi maça gittiysek orada Fenerbahçe seyircisi yanımızdaydı. Sarı Melekler tezahüratını unutamıyorum. Bizleri ateşleyen bu tezahürat hala kulaklarımda çınlıyor“

ECZACIBAŞI VİTRA DA TALİP

Türkiye’den Eczacıbaşı Vitra kulübünden de transfer teklifleri aldığını söyleyen Kim, “şu anda henüz karar vermiş değilim. Görüşmeler oluyor. Bir yanda aşık olduğum bir ülkenin takımları, öbür yanda büyük paraların verildiği bir Azerbaycan var. Orada da Türkiye’de olduğu gibi iki takım beni transfer etmek için yoğun bir çaba içersindeler. Bakü’nün iki takımı Azerrail ile Rabıta adeta açık arttırmaya girmişler. Birkaç gün içersinde durumumun netlik kazanacağını umuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!