Fenerbahçe-Daum nikahı bitti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe-Daum nikahı bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 15:29

Fenerbahçe Yönetimi, kulüpteki durumu yılan hikayesine dönen Alman teknik adamla sonunda yollarını ayırdı.

Haberin Devamı

Sabah saaatlerinde avukatlarla birlikte toplanan yönetim, dün akşam Yönetici Cihan Kamer'in ikna etmeyi başardığı Daum'u az önce kulüp binasına çağırdı ve 2 milyon 400 bin euro karşılığında tecrübeli teknik adamın sözleşmesini feshetti. Fenerbahçe Kulübü, Alman teknik adama tazminatının bir bölümünü peşin, kalanını ise taksitler halinde ödeyecek. Böylelikle uzun süredir spor camiasının gündemini meşgul eden Daum'un Fenerbahçe'deki geleceği de son bulmuş oldu.

Bilindiği gibi Sarı Lacivertli Yönetim, geçtiğimiz hafta Daum'la İstanbul'da bir toplantı yapmış ve tecrübeli çalıştırıcının Roland Koch dışındaki bütün yardımcılarını kovmuştu. Bu olayın ardından medyaya 'Görevimin başındayım' mesajı veren ve Samandıra'da çalışmalara başlayan Alman teknik adamın bugün itibariyle kulüple ilişkisi tamamen kesilmiş oldu.

Haberin Devamı

Daum'dan boşalan teknik direktörlük görevine de Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın geçmesi bekleniyor. Kocaman pazartesi günü sözleşme imzalayarak takımın yeni teknik patronu olacak.

FENERBAHÇE HEP HAYATIMIN PARÇASIYDI

Fenerbahçe ile karşılıklı olarak sözleşmesini fesh eden Alman teknik adam Christoph Daum Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Daum, şunları söyledi:

"Sözleşmemin feshi için Fenerbahçe ile karşılıklı olarak anlaştık. Fenerbahçe her zaman hayatımın parçasıydı ve hep de öyle kalacak. Bu yüzden kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Fenerbahçe dünyadaki en büyük futbol kulüplerinden biri, bundan sonra da Fenerbahçe ile ilgili iyi şeyler konuşulmasını istiyorum. Kulübe, taraftarlara ve başkana başarılar diliyorum. Her türlü başarıya layık olduklarını düşünüyorum. Bundan sonra önemli olan Fenerbahçe'nin geleceği."

Bir basın mensubunun, "3. kez çağırılsanız gelir misiniz?" şeklindeki soruya Daum, "Fenerbahçe için çalışmak benim için her zaman onurdur. Herkes için öyledir" yanıtını verdi.

Fenerbahçe il ilgili her zaman olumlu şeyler söyleyeceğini sözlerine ekleyen Daum, "Geçmişe bakmaya gerek yok. Fenerbahçe için her zaman olduğu gibi bundan sonra da olumlu konuşacağım" dedi.

Haberin Devamı

"Kırgın olduğunuz bir şey var mı?" sorusuna da tecrübeli çalıştırıcı, "Bazen duygusal şeyler olabiliyor. Biz karşılıklı olarak anlaştık. Bundan sonra da buradaki dostlarımla bağlantı halinde olmak istiyorum" şeklinde yanıt verdi.

Daum son olarak, şu an için bir planının olmadığını belirterek, "Yarın kızımın mezuniyet töreni var. Kızımın yanına gitmek, oradan da Dünya Kupası'na katılmak istiyordum ancak, şu an için bir planım yok" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!