Fenerbahçe büyük oynadı

FENERBAHÇELİ futbolcuları alınlarından öpmek lazım. Sevilla karşısındaki olağanüstü mücadelelerinden dolayı onları tebrik ediyorum. Dün gece adlarına yakışır şekilde büyük oynadılar ve büyük bir zafere imza attılar.

Öncelikle Volkan’dan başlamak istiyorum. Maça damgasını vuran isimdi. Tarihinin en önemli sınavına çıkıyorsun. İki senedir UEFA Kupası’nı müzesine götüren Sevilla karşısında ilk maçta avantaj elde etmişsin. Takımın maça moralli başlayacak. Sen sahneye çıkıyorsun. İki enayice gol yiyorsun. Fenerbahçe ve milli takımın kalecisiysen, böyle enayice goller yeme hakkın yok. Avrupa’da mücadele eden bir takımın en sağlam yeri kalesi olmalı. O iki gol skoru bir anda 5-0’a götürebilirdi. Ama, korkulan olmadı. Volkan, penaltılarda sahneye çıktı ve üç kurtarışla turu getirdi.

Fenerbahçe ilk 10 dakika içinde bozulan moralini çabuk düzeltti. Oyunu bırakmadı. Bu maçı, 2-0’dan çevirmek kolay değildir. Fenerbahçe, zoru başardı. İmkansızı gerçekleştirdi.

Avrupa’da Fenerbahçe bambaşka oynuyor. Öncelikle çok hızlılar. Topa sahip oluyorlar. İki kanadını da etkili kullanıyor. Lig’deki Fenerbahçe ile Avrupa’daki arasında dağlar kadar fark var.

Muhteşem Uğur

Uğur Boral
, dün gecenin tartışmasız en iyi isimlerinden biriydi. Bitip, tükenmek bilmeyen enerjisiyle Sevilla’nın sağ kanadını felç etti. Alex’i ilk kez bu kadar deparlı gördüm. Çok koştu. İkili mücadelelerde ayakta kaldı. Deivid, ağırlığını koydu. Golleriyle maçı çevirdi. Sahanın her yerindeydi. En önemlisi de Fenerbahçe çift santrforla oynayabileceğini gösterdi. Kezman da sonradan oyuna giren Semih de çok çalıştı. Aurelio eskisi gibi değildi. Orta sahada dimdik ayakta kaldı, Sevilla ataklarını başlamadan bitirdi.

Fenerbahçe, süratli ve ileri oynadığı için Sevilla, sahada kayboldu. Rakiplerinden böyle bir reaksiyon beklemiyorlardı. Avrupa arenasında özellikle deplasmandaysan, çabuk ve kontrollü oynamak zordur. Topa hakim olmak kolay iş değildir. Fenerbahçe bu yüzden dün geceki performansıyla ayakta alkışlanmalı.

Şampiyonlar Ligi’nde en iyi 8 takım arasına kalmak Fenerbahçe’nin hakkıydı. Bu kadar koşmanın, olağanüstü mücadele etmenin ve futbolun gereğini yapmanın karşılığını aldılar. Hepsini kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları