'Fenerbahçe bu halde şampiyonluğa havlu atar'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe bu halde şampiyonluğa havlu atar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 19:49

Hürriyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, Kayserispor-Fenerbahçe maçının ilk yarısını değerlendirdi…

Haberin Devamı

İşte Ahmet Ercanlar'ın maça dair açıklamaları:

1-İlk yarıda gördük ki Fenerbahçe, beklenen oyununu sergileyemedi. Bunun sebebi neydi?

Fenerbahçe'de bazı oyuncular ilk yarıda sahada hiç yoktu. Oyunun hiçbir anında görünmediler. Özellikle ileriye top taşıması gereken isimler varlık gösteremedi. Rakibiniz sizden daha iyi mücadele ederse kazanamazsınız. Bu bölümde hiç mücadele etmeden nasılsa bu forma kazanır diye sahaya çıkan bir kadro gördüm. İkinci 45 dakika rakipleri kadar mücadele etmezse Fenerbahçe tarihinin şampiyonluğa en erken veda edilen sezonlarından birine bu gece imza atabilir. 

2-Sahada Fenerbahçe adına kimler kötüydü peki?

Hasan Ali, Alper, Salih gibi genç ve mücadele etmesini beklediğimiz oyuncular neredeyse hiç bir doğru iş yapamadan ilk yarıyı tamamladılar. Kanatlar da işlemedi. Mehmet Topal’ın golü ilk yarı adına Fenerbahçe için adeta bulunmaz bir nimet gibiydi. Bu gol ikinci yarı için her şeyi bir anda tersine çevirdi. Kayseri ilk yarıyı galip kapatsa, Fenerbahçe için işler çok ama çok zor olurdu.

Haberin Devamı

3- İkinci devre Advocaat neler yapmalı?

Lens daha etkin kullanılmalı ve Alper, Karavaiev ile değişmeli. Aksi takdirde telafisiz bir 45 dakika sonunda şampiyonluğa havlu atılır. Kayserispor atak ve baskılı oynuyor. Cesaretli mücadele ediyor. Fenerbahçe’ye ilk yarı itibariyle zor anlar yaşattılar. Umut bile ligdeki ilk golünü atarak özgüvenini kazandı. Fenerbahçe’nin karşısında çok dişli bir takım var bu akşam. Hayati bir 45 dakika bekliyor sarı lacivertlileri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!