Fenerbahçe Alex'e dünyaları ödemiş!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Alexe dünyaları ödemiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 13:29

Fenerbahçe Kulübü, Alex de Souza'nın 'vaadedilen primleri almadım, makbuzların altındaki imzalar da bana ait değil' diyen Alex de Souza için yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, Alex'in reddettiği imzaların kendisine ait olduğunun bilirkişi raporuyla tespit edildiği belirtildi. Sarı lacivertliler ayrıca, 2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Alex'in toplam maliyetinin 34 milyon 324 bin Euro (104.7 milyon TL) olduğunu da duyurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

Alex De Souza’nın geçmişine ilişkin bir kitabın tanıtımı ile alakalı olarak kendisi tarafından başlatılan ve kulübümüze karşı haksız isnat ve iddiaları ihtiva eden açıklamalarına kulübümüz tarafından gerekli cevaplar verilmiştir. Bu bağlamda, Alex de Souza’nın iddiaları üzerine hukukçularımız tarafından yapılan incelemeler neticesinde ortaya çıkartılan “farklı imza atma” olayı ile ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığı ve hukukun elverdiği ölçüde sonuca ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği tarafımızca ifade edilmiştir.

Fenerbahçe Alexe dünyaları ödemiş
İMZALAR CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ'NDE İNCELENDİ
T.C. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığının 11.2015/64 tarih ve sayılı, Adli Tıp ve Belge inceleme Uzmanı Ana Bilim Dalı Başkanı İstanbul Adli Yargı Adalet Kom.Başkanlığı Yeminli Bilirkişi Prof.Dr.Gürsel Çetin, Adli Tıp ve Belge inceleme Uzmanı Ana Bilim Dalı Üyesi İstanbul Adli Yargı Adalet Kom.Başkanlığı Yeminli Bilirkişi Prof.Dr.Abdi Özaslan, Adli Tıp ve Belge inceleme Uzmanı İ.Ü.Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi İstanbul Adli Yargı Adalet Kom.Başkanlığı Yeminli Bilirkişi Doç.Dr.İsmail Çakır tarafından imzalanan 8 sayfalık Bilimsel Mütalaası ile Alex de Souza’ya Sevilla Maçı Primi olarak 42.020 Dolar ödendiğine dair 01.04.2008 tarihli ve BJK Maçı Primi olarak 43.000 Dolar ödendiğine dair 24.04.2008 tarihli makbuzlardaki, Alex de Souza’ya atfen atılmış imzaların kıyasla ve grafolojik tanı unsurları bakımından aralarında saptanan uygunluk ve benzerliklerine nazaran Alex de Souza’nın eli mahsulü olduğu kanaatine varılmıştır.

Haberin Devamı

Alex de Souza’nın 2004-2012 tarihleri arasında kulübümüze;
19.889.841 Euro Sözleşmeye dayalı maaş
1.923.000 Euro Sözleşmeye dayalı maç başı ücreti
950.000 Euro Sözleşmeye dayalı prim ödemesi
912.656 Euro Ekstra prim ödemesi
457.090 Euro Uçak Bileti
235.575 Euro Ev Kirası
4.013.272 Euro Vergi Ödemesi (TL ödenen verginin karşılığı)
1.360.000 Euro Menajerlik Ücreti Ödemesi
4.583.333 Euro Central Espanol Takımına Bonservis Ödemesi
(5.500.000.-USD.nin Euro karşılığı)
olmak üzere ceman 34.324.767.-Euro maliyeti olmuştur.

Haberin Devamı

"TÜM ÖDEMELER VERGİ MEVZUATINA UYGUN"
Alex de Souza için yapılan tüm ödemeler ile alakalı olarak cari vergi mevzuatına uygun tüm vergi, resim ve harçlar ayrıca kulübümüz tarafından gerekli mercilere ödenmiş olup, bunlara ilişkin tüm ödeme belgeleri kulüp kayıtlarında usulüne uygun olarak tutulmaktadır.

"ALEX'E ÖDENEN PARALAR BREZİLYA'YA DA BİLDİRİLECEK"
Önceki açıklamalarımızda da ifade edildiği üzere Alex de Souza’ya yapmış olduğumuz ödemelerin Brezilya’da da kayıt altına alınması amacıyla kulübümüz kayıtlarında mevcut ödemeleri tevsik eden belgelerin bir örneği yukarıda değinilen rapor ile birlikte Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla Brezilya Maliye Bakanlığı’na gönderilecek ve kapsamlı bir vergi mukayesesi yapılarak sonuç ile ilgili tarafımıza yazılı bilgi verilmesi istenecektir.

"BU KONUDAKİ SON AÇIKLAMA"
Bu açıklamamız, konu üzerindeki tartışmaya ilişkin tarafımızca konulmuş son nokta olup, gelecekte de kulübümüzün mali kayıt sistemine yönelik olarak yapılacak her türlü isnat ve iddia aynı ciddiyet ile cevaplandırılacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!