Fenerbahçe 6-1 Giresunspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 6-1 Giresunspor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 17:51

Ziraat Türkiye Kupası H grubunda ilk 3 maçında 9 puan toplayan Fenerbahçe deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Giresunspor'u Şükrü Saraçoğlu'nda 6 golle dağıttı. Uygar, Ramazan, Caner Erkin, van Persie (2) ve Fernandao'nun golleriyle farka koşan sarı lacivertlilere Giresunspor'dan tek cevap Abdulaziz'den geldi. Fenerbahçe bu sonuçla grupta 4. galibiyetini alarak 12 puanla gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Haberin Devamı

Stat: Ãœlker
Hakemler: Onur Karabaş, Levent Görün, Mücahit Değermenci 
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 64 Mehmet Topal), Ozan Tufan (Dk. 64 Fernandao), Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Diego (Dk. 46 Markovic), Van Persie 
Giresunspor: Anıl Atağ, Berkan Yıldırım, Emre Can Coşkun, Özgür Yılmaz, Fatih Çiplak, Ngangoue (Dk. 46 Alaattin Tosun), Vedat Bora (Dk. 66 Bruno de Souza), Fevzi Özkan, Rıdvan Sağlam, Abdulaziz Solmaz, Berk İsmail Ünsal (Dk. 56 Vedat Muriç) 
Goller: Dk. 17 Uygar Mert Zeybek, Dk. 39 Ramazan Civelek, Dk. 55 Caner Erkin, Dk. 59 ve 82 Van Persie, Dk. 68 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 77 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor) 
Sarı kartlar: Dk. 54 Uygar Mert Zeybek (Fenerbahçe), Dk. 60 Vedat Bora, Dk. 67 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor) 

Fenerbahçe 6-1 Giresunspor

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
17. dakikada Diego Ribas'ın sol kanattan yaptığı düzgün ortada topa Uygar Mert Zeybek, altı pasın önünde kafayla vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. 
39. dakikada Gökhan Gönül'le paslaşarak ceza sahasına giren Ramazan Civelek, kale sahasının önünde Abdulaziz'İ geçtikten sonra şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0. 
55. dakikada Caner Erkin'in yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutta top kalecinin üzerinden giderek ağlarla buluştu: 3-0. 
59. dakikada sağ kanattan Markovic'le verkaç yaparak ceza sahasına giren Gökhan Gönül, topu Van Persie'ye çıkardı. Hollandalı futbolcu sol ayağına aldığı meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla sağ üst köşeden ağlara yolladı: 4-0. 
68. dakikada kaleci Anıl'ın çeldiği topu önünde bulan Fernandao, rahat bir pozisyonda topu filelere yolladı: 5-0. 
77. dakikada Alaattin Tosun'un ara pasında topla buluşan Abdulaziz Solmaz'ın ceza sahasına girmeden vuruşunda, kaleci Fabiano'nun müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 5-1. 
82. dakikada Van Persie müthiÅŸ bir gole imza attı. Markovic'in savunma arkasına attığı pasla ceza sahasına giren Van Persie, önce Emre Can CoÅŸkun'a sonra da kaleci Anıl'a şık çalımlar attı. Kaleyi boÅŸaltan Hollandalı, topu boÅŸ aÄŸlara gönderdi: 6-1.Â
Fenerbahçe 6-1 Giresunspor
UYGAR MERT İLK GOLÜNÜ ATTI
Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki genç futbolcusu Uygar Mert Zeybek, sarı lacivertli formayla resmi maçlarda ilk golünü attı. Kulübün altyapısından yetişen ve A takımda 2014 yılında oynamaya başlayan Uygar Mert, Giresunspor karşısında takımının ilk golünü kaydetti. Fenerbahçe'nin bir başka genç oyuncusu Ramazan Civelek ise bu sezon kupadaki gol sayısını 2'ye çıkardı. Tuzlaspor ağlarını da havalandıran 20 yaşındaki futbolcu, Giresunspor karşısında takımının ikinci golüne imza attı. 

Haberin Devamı

SEZONUN EN FARKLI GALÄ°BÄ°YETÄ°
Bu sezon 31. resmi maçına çıkan Fenerbahçe, en farklı galibiyetini Giresunspor karşısında aldı. Bu karşılaşmadan önce en farklı galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımı karşısında 3-0'la yaşayan Fenerbahçe, yaklaşık 4 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta 6 gol kaydetti. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 3 Mart 2012'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yenmişti.

Fenerbahçe 6-1 Giresunspor
VAN PERSIE'NİN 11. GOLÜ
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, takımı adına bu sezon 11. golünü kaydetti. Kupada Antalyaspor'dan sonra Giresunspor'a da iki gol atan Hollandalı, bu kulvardaki gol sayısını 4'e yükseltti. Bu sezon 26 maçta görev alan Van Persie'nin ligde 6, Avrupa'da ise bir golü bulunuyor. Sarı lacivertlilerin 3. golünü kaydeden Caner Erkin ise bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Fenerbahçeli taraftarlar kupa maçına ilgi göstermedi. Tribünlerin tamamında büyük boşluk oluşurken, taraftarlar hayatını kaybeden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun lideri Sefa Kalya için tezahüratlarda bulundu. Maçı takip eden 100'e yakın Giresunsporlu taraftarlar da Sefa Kalya için yapılan tezahüratlara eşlik etti. 

TÜRKİYE KUPASI'NDAKİ DİĞER SONUÇLAR:
Bandırmaspor-Medipol Başakşehir: 0-2
Boluspor-Bursaspor: 0-1
Aydınspor 1923-Çaykur Rizespor: 1-2
Mersin Ä°dmanyurdu-Bucaspor: 1-2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!