Fenerbahçe 2-2 Adanaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-2 Adanaspor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2017 10:35

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Adanaspor ile 2-2 berabere kaldı. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede konuk ekibin gollerini 23. dakikada Magaye Gueye ve 45+1. dakikada Roni kaydetti. Sarı lacivertlilerin golleri ise, 40. dakikada Mehmet Topal ve 78. dakikada Fernandao'dan (pen.) geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 32'ye, Adanaspor ise 11'e yükseltti.

Haberin Devamı

Stat: Ülker
Hakemler: Serkan Çınar, Serkan Ok, Mehmet Cem Hanoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter (Dk. 79 Van Persie), Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 44 Karavaiev), Ozan Tufan, De Souza, Lens, Chahechouhe (Dk. 64 Salih Uçan), Fernandao
Adanaspor: Itandje, Digao, Ramos, Didi, Sami Can Keskin, Renan Diniz, Bekir Yılmaz (Dk. 74 Tevfik Altındağ), Koman, Ronei (Dk. 84 Emre Uğur Uruç), Cem Özdemir (Dk. 90+4 Ahmet Dereli), Magaye
Goller: Dk. 23 Magaye, Dk. 45+1 Ronei (Adanaspor), Dk. 40 Mehmet Topal, Dk. 78 Fernandao (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 31 Renan Diniz, Dk. 67 Ramos, Dk. 73 Bekir Yılmaz, Dk. 77 Koman, Dk. 80 Digao, Dk. 87 Didi, Dk. 90+7 Itandje (Adanaspor), Dk. 87 Şener Özbayraklı (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2-2 Adanaspor

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
23. dakikada konuk ekip Adanaspor, öne geçti. Renan Diniz'in ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Magaye, kaleci Volkan Demirel'den sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
40. dakikada Fenerbahçe, beraberliği yakaladı. Lens'in sağ kanattan ortasında Adanaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topa, arka direkteki Skrtel çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak kaleci Itandje'den döndü. Pozisyonu takip eden Mehmet Topal'ın altıpas gerisinden vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-1.
45+1. dakikada konuk ekip bir kez daha öne geçti. Magaye'nin pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Ronei'nin yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bacaklarının arasından ağlara gitti: 1-2.
77. dakikada Lens'in sağdan kullandığı kornerde ceza sahasında topu kontrol eden Skrtel'in vuruşunda, meşin yuvarlak Koman'ın eline gelince hakem Serkan Çınar, penaltı kararı verdi. 78. dakikada penaltı atışını kullanan Fernandao, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2

Fenerbahçe 2-2 Adanaspor
TRİBÜNLER BOŞ KALDI
F.Bahçeli taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi. Ülker Stadı’nda tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftar izledi.

Haberin Devamı

FERNANDAO'DAN GOLLERE DEVAM
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fernandao, üst üste 6. resmi maçında da gol attı. Adanaspor karşısında da gol bulan Brezilyalı futbolcu, son 6 resmi maçında (3 lig, 3 kupa) rakip filelere 8 gol göndermeyi başardı. Fernandao, bu sezon ligdeki gol sayısını ise 3'e yükseltti. 

MEHMET TOPAL GOLÜNÜ ATTI, SAKATLANDI
Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Mehmet Topal, gol sevincinden 4 dakika sonra sakatlanarak oyundan çıktı. Karşılaşmanın 40. dakikasında takımının ilk golünü atan Mehmet, 44. dakikada talihsiz bir sakatlık yaşadı. Topsuz alanda sol arka adalesini tutarak kendini yere bırakan Mehmet, maça devam edemedi. Mehmet'in yerine yeni transfer Oleksandr Karavaiev oyuna girdi.

Haberin Devamı

KARAVAIEV İLK KEZ
Fenerbahçe'nin yeni transferi Karavaiev, ilk kez resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi. Ukraynalı futbolcu, maçın 44. dakikasında sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna dahil oldu. Karavaiev etkili bir performans sergileyemedi.

Fenerbahçe 2-2 Adanaspor

VOLKAN DEMİREL 414 DAKİKA SONRA KADIKÖY'DE GOL YEDİ
Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, Ülker Stadı'nda 414 dakika sonra gol yedi. Kadıköy'de son 4 lig maçında kalesini gole kapatan Volkan Demirel, bu istatistiğini Adanaspor karşısında sürdüremedi. Volkan, 24. dakikada Adanaspor'dan Magaye'nin golüne engel olamadı. Volkan bu golden önce son olarak 16 Ekim'de Alanyaspor maçında 59. dakikada Daniel Candeias'dan gol yemişti.

Haberin Devamı

OZAN TUFAN 10 HAFTA SONRA İLK 11’DE
Teknik direktör Direktör Dirk Advocaat orta sahada tercihini Ozan Tufan’dan yana kullandı. Ligde en 6. Haftada Osmanlıspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Ozan Tufan,  10 hafta sonra ilk 11’de görev yaptı. Ozan Tufan milli takımda sakatlanmış uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlığı geçtikten sonra kupa maçlarında forma giyen Ozan Tufan ligde ise yedek kulübesinde beklemişti.

KADIKÖY'DE BİR PUAN KAYBI DAHA
Fenerbahçe bu sezon sahasında 11 puan yitirdi. Sarı lacivertliler ligde iç sahada çıktığı 9 maçın sadece 4'ünü kazanabildi. Kadıköy'deki 4 maçtan beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Bursaspor'a ise 1-0 kaybetti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN PENALTI İTİRAZI
Fenerbahçe, maçın ilk yarısında bir pozisyonda hakem Serkan Çınar'dan penaltı bekledi. Maç 0-0 devam ederken 17. dakikada Josef de Souza, Adanaspor ceza sahasında Didi'nin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Fenerbahçeliler bu pozisyon sonrası penaltı kararı beklemesine rağmen hakem Çınar oyunu devam ettirdi. Bu karar sonrası sarı-lacivertli taraftarlar da hakem Çınar aleyhine uzun süre tezahürat yaptı.

OZAN TUFAN STOPER OYNADI
Advocaat, futbolcusu Ozan Tufan'ı maçın son bölümünde stoperde oynattı. Karşılaşmanın 79. dakikasında Neustaedter'in yerine Van Persie'yi alan Advocaat, Ozan'ı stopere çekti. Milli futbolcu kalan bölümde savunmanın ortasında Martin Skrtel'ın yanında mücadele etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!