Fenerbahçe 2-0 Lazio

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-0 Lazio
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:18

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, çeyrek finalin ilk maçında Lazio'yu Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 mağlup etti. Amsterdam yolunda emin adımlarla ilerleyen F.Bahçe, Roma'daki Lazio rövanşı öncesi büyük bir avantaj elde etti. Sarı-lacivertli temsilcimiz, İtalyan ekibine bu yıl Avrupa'daki ilk yenilgisini de tattırmış oldu. Fenerbahçe ayrıca ilk kez Vladimir Petkovic'in çalıştırdığı bir takımı mağlup etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya'nın Lazio takımını 2-0 yenerek, yarı final için büyük bir adım attı. Sarı-lacivertli ekip, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Lazio karşısında 78. dakikada Webo'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçerken, 90. dakikada Kuyt'ın golü karşılaşmanın sonucunu belirledi. Mücadelede 17. dakikada Sow'un, 49. dakikada da Meireles'in şutları direkten dönerken, sarı-lacivertliler maçın son çeyreğine sığdırdığı gollerle yarı final turu için büyük bir avantaj elde etti.

MAÇTAN KARELER - Semih BAHADIR, Süleyman ARAT, Emre OKTAY'ın objektifinden

Fenerbahçe'nin İtalyan ekip karşısında aldığı galibiyet, maç boyunca tezahüratlarla takımlarına destek veren sarı-lacivertli taraftarlara büyük sevinç yaşattı. Tribünler, bitiş düdüğünün ardından futbolcuları tribünlere çağırarak galibiyetin sevincini paylaştı. Futbolcular da tribünlerin tezahüratlarına eşlik etti.

KOCAMAN: İLK YARI İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ

PETKOVIC: HENÜZ YARIŞI BIRAKMADIK

Fenerbahçe, Lazio ile rövanş mücadelesini 11 Nisan Perşembe günü Roma'da yapacak.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: William Collum, Martin Cryans, William Conquer (İskoçya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 71 Caner Erkin), Meireles, Kuyt, Cristian (Dk. 75 Salih Uçan), Sow (Dk. 86 Mehmet Topuz), Webo
Lazio: Marchetti, Lulic, Cana, Ciani, Radu, Onazi, Hernanes (Dk. 86 Mauri), Candreva, Ederson (Dk. 63 Ledesma), Gonzalez, Kozak (Dk. 72 Klose)
Goller: Dk. 78 Webo (Penaltıdan), Dk. 90 Kuyt (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 47 Onazi (Lazio)
Sarı kartlar: Dk. 45 2 Egemen Korkmaz, Dk. 79 Webo, Dk. 90 4 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 51 Ederson, Dk. 54 Marchetti, Dk. 78 Radu, Dk. 90 Mauri (Lazio)

Haberin Devamı

F.Bahçe seyircisi ile buluştu

Fenerbahçe Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya'nın Lazio takımıyla yaptığı mücadelede, Avrupa kupalarında iki maç sonra Kadıköy'de seyircisiyle buluştu. UEFA'nın verdiği cezalar nedeniyle sahasındaki son iki Avrupa kupası maçına seyircisinden yoksun çıkan sarı-lacivertli ekip, 4 aylık bir sürenin ardından taraftarının önünde Avrupa sınavına çıktı. Kadıköy'de bundan önce 6 Aralık 2012'de Borussia Mönchengladbach ile yaptığı maçta dolu tribünler önünde mücadele eden sarı-lacivertliler, 2. turda BATE Borisov, 3. turda ise Viktoria Plzen karşısında seyircisinden yoksun oynamıştı.

MAÇIN AYRINTILARI

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARIN GALİBİYET SEVİNCİ / WEB TV

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE GECENİN DİĞER SONUÇLARI

Chelsea 3-1 Rubin Kazan
Tottenham 2-2 Basel
Benfica 3-1 Newcastle

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Sarı lacivertliler, 11 Nisan Perşembe günü Roma'da seyircisiz oynanacak rövanş mücadelesinde alacağı galibiyet, beraberlik, 2 veya tek farklı mağlubiyetlerde turu atlayan taraf olacak. Lazio'nun alacağı 3 farklı galibiyet halinde ise temsilcimiz Avrupa'ya veda edecek. Fenerbahçe 2-0 mağlup olması durumunda ise tur atlayan tarafı uzatmalar ve penaltılar belirleyecek. 


Webo, Avrupa'da 2. golünü attı

Radu'nun ceza alanında topu elle oynamasının ardından kazanılan penaltı atışını 78. dakikada gole çeviren Webo, Fenerbahçe'yi Lazio karşısında 1-0 öne geçiren isim oldu. Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Pierre Webo, Lazio'ya attığı penaltı golüyle sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 2. golüne imza attı.  Sarı-lacivertlilerin 3. turda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen ile deplasmanda yaptığı ilk maçta gol atan Webo, bu akşam ikinci golünü kaydetti. Bu arada, maçın hakemi William Collum, pozisyona yakın olan çizgi hakeminin uyarısıyla penaltı kararını verdi. Öte yandan, Kuyt, bu akşam attığı golle sarı-lacivertli formayla 6. golüne ulaştı.

Cristian'ın yerine Salih Uçan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk değişikliğini 71. dakikada yaparak, Mehmet Topal'ın yerine Caner Erkin'i oyuna dahil etti. Kocaman, maçın 75. dakikasında bu kez orta alanda görev yapan Cristian'ı kenara alıp, genç futbolcu Salih Uçan'ı sahaya sürdü. Salih oyuna girerken tribünlerden alkış aldı.  Sarı-lacivertli takımda 86. dakikada Sow'un yerine Mehmet Topuz oyuna dahil oldu.


Tribünlerde büyük coşku

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son iki Avrupa kupası mücadelesini izleyemeyen sarı-lacivertli taraftarlar, Lazio maçında tribünlerde büyük bir coşku yaşadı. Tribünlerdeki yerlerini almaya başladıktan itibaren heyecanla maçı bekleyen taraftarlar, doldurdukları tribünlerde karşılıklı tezahüratlarla coşkulu bir atmosfer oluşturdu.  Taraftarlar, Türk Telekom kale arkası alt tribünü boydan boya kaplayan “Sen sahada biz tribünde” pankartıyla futbolculara mesaj verirken, maraton üst tribünde dev Türk bayrağı açıldı. Bu arada, karşılaşmanın biletleri maçtan 3 gün önce tükendi.

Can Bartu için anlamlı tören

Karşılaşma öncesi, 1964-1967 yılları arasında İtalya'da Lazio forması giyen Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcusu Can Bartu için anlamlı bir tören yapıldı. Saha içinde gerçekleştirilen törende İtalyan ekibin takım menajeri Can Bartu'ya 10 numaralı ve üzerinde Bartu'nun ismi yazan formalarını hediye etti.  Can Bartu da menajere bir yarısı Fenerbahçe, diğer yarısı da Lazio formalarından dizayn edilen bir forma verdi. Taraftarlar bu anlamlı töreni alkışlarla izledi.

İtalyan taraftarlara güvenlik önlemi

Fenerbahçe maçı için İstanbul'a gelen Lazio taraftarları, geniş güvenlik önlemleri altında stada getirildi. Taksim'den 5 otobüsle eskort eşliğinde Kadıköy'e gelen İtalyan taraftarlar, güvenlik tedbirleri altında stada girdi.
Misafir seyirci tribününde 500'ün üzerinde Lazio taraftarının bulunduğu görüldü. Bu arada, karşılaşmaya basın mensupları da büyük ilgi gösterdi. Maçta basın tribününde 174 medya mensubu, saha içinde de 90 foto muhabiri görev yaptı. Basın tribününde 44 yabancı basın mensubu yer aldı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!