Fenerbahçe 1-0 Kayserispor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Kayserispor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2016 20:55

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Kayserispor'u 53. dakikada Robin van Persie'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertli takım bu galibiyetle puanını 59'a yükseltti ve 1 maç eksiği bulunan Beşiktaş'ı geçerek yeniden liderlik koltuğuna oturdu. 43. dakikada Mabiala'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Kayserispor'da, bu pozisyon sırasında hakemin üzerine yürüyen yedek kaleci Kayacan ve maç sonrası hakeme itiraz eden Sinan Bakış kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'de ise 58.dakikada Fernandao penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Haberin Devamı

Stat: Ülker 
Hakemler: Fırat Aydınus, Hakan Yemişken, Yusuf Bozdoğan 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Van Persie), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, De Souza (Dk. 73 Mehmet Topal), Nani, Diego, Volkan Şen (Dk. 73 Meireles), Fernandao 
Kayserispor: Ahamada, Zeki Yavru, Mabiala, Birol Parlak (Dk. 68 Sinan Bakış), Berkan Emir, Cem Can (Dk. 90+1 Oğulcan Çağlayan), Mijailovic, Ömer Bayram, Deniz Türüç, Biseswar, William (Dk. 78 Adnane) 
Gol: Dk. 53 Van Persie (Fenerbahçe) 
Kırmızı kartlar: Dk. 43 Mabiala, Dk. 45 Kayacan Erdoğan (Yedek kulübesinde), Sinan Bakış (Maç bitiminde) (Kayserispor) 
Sarı kartlar: Dk. 39 Berkan Emir, Dk. 90 Adnane, Dk. 90 Deniz Türüç (Kayserispor), Dk. 35 Kjaer (Fenerbahçe)Â

Fenerbahçe 1-0 Kayserispor
KADIKÖY'DEKİ YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRÜYOR
Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki yenilmezlik serisi devam ediyor. Süper Lig'de sahasında namağlup serisini 20 maça (17 galibiyet, 3 beraberlik) çıkaran sarı-lacivertliler, seyircisi önünde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. Fenerbahçe, bu sezon Kadıköy'de oynadığı son 19 resmi maçını da kaybetmedi. Kadıköy'deki son yenilgisini UEFA Avrupa Ligi'nde 17 Eylül'de Molde karşısında alan sarı-lacivertliler daha sonra 3 kulvarda oynadığı 19 maçta 16 galibiyet 3 beraberlik aldı. 

Haberin Devamı

VAN PERSIE'NÄ°N GOL HASRETÄ° BÄ°TTÄ°
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 6 maçlık gol hasretine Kayserispor karşısında son verdi. Maçın 46. dakikasında Şener Özbayraklı'nın yerine oyuna dahil olan Van Persie, 53. dakikada takımının ilk golüne imza attı. Ligde ve Avrupa'da üçer maçı boş geçen Hollandalı, Kayserispor filelerini havalandırarak ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

Fenerbahçe 1-0 Kayserispor
İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
53. dakikada Fenerbahçe, Van Persie'nin golüyle öne geçti. Sol taraftan topla hareketlenen Hasan Ali'nin ceza alanına yerden ortasında, ön direğe doğru hareketlenen Van Persie, meşin yuvarlağa ayak koydu. Top sol köşeden filelerle buluştu: 1-0 
57. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Nani'nin uzun mesafeli pasında ceza alanında Fernandao'nun kontrol ettiği topa, Mijailovic eliyle müdahale etti. Maçın hakemi, penaltı noktasını işaret etti. 58. dakikada penaltıda topun başına geçen Fernandao'nun sol tarafa doğru gönderdiği meşin yuvarlağı, kaleci Ahamada uzanarak köşeden çıkardı. 

Haberin Devamı

FERNANDAO PENALTI KAÇIRDI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, 58. dakikada penaltıdan yararlanamadı. Fernandao, 57. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda kaleci Ahamada'yı geçemedi. Sarı-lacivertliler bu sezon 6. kez beyaz noktaya giderken ilk defa penaltı vuruşundan yararlanamadı.

FENERBAHÇE, KALESİNİ YİNE KAPATTI
Fenerbahçe, Süper Lig'de üst üste oynadığı 4. maçında da gol yemedi. Bu sezon ligin en az gol yiyen (19) ekibi olan sarı-lacivertliler, Bursaspor, Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'dan sonra Kayserispor'a da gol şansı tanımadı. Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 25 maçın 13'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

Haberin Devamı

 PEREIRA 3-5-2'YE DÖNDÜ
Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, rakibin 10 kişi kalmasıyla takımını ikinci yarıya 3-5-2 düzeniyle çıkardı. İkinci yarının başında sağ bek Şener Özbayraklı'nın yerine forvet Van Persie'yi alan Portekizli teknik adam, savunmada Kjaer-Alves-Kadlec üçlüsünü bıraktı. Hasan Ali Kaldırım ve Luis Nani'yi kanatlarda oynatan Pereira orta saha göbeğini ise De Souza, Diego ve Volkan Şen'den kurdu. İleride ise Van Persie ve Fernandao yer aldı.

KAYSERİSPOR'DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Kayserispor, yeni teknik direktörü Hakan Kutlu'yla çıktığı ilk karşılaşmadan puan alamadı ve ligde galibiyet hasretini 7 maça çıkardı. Son 7 maçında 6 yenilgi 1 beraberlik alan Kayseri ekibi, 23 puanda kaldı ve küme düşme potasından uzaklaşamadı.

Fenerbahçe 1-0 Kayserispor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!