Fenerbahçe 1-0 Eskişehirspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Eskişehirspor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 00:55

Son 3 resmi maçını kaybeden F.Bahçe Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçında evinde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etti ve galibiyet hastretine son verdi. Maç boyu istenilen futbolu ortaya koyamayan sarı lacivertlilerde kaleci Mert hem penaltı hem de sayısız gol fırsatına izin vermedi. Hollandalı Dirk Kuyt ise çalışkan futbolunu takımına galibiyeti getiren golü atarak süsledi.

Haberin Devamı

Süper Kupa finalinde Galatasaray'a kaybeden, ardından Süper Lig'in ilk haftasında Torku Konyaspor'a 3-2 yenilen ve son olarak Arsenal'e 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu seriye 1-0'lık Eskişehierspor galibiyeti ile son verdi. 90 dakika boyunca sahada iyi bir oyun ortaya koyamayan Fenerbahçe rakibi Eskişehirspor'un gol pozisyonlarında ise kalesini iyi savundu. Maçın öne çıkan isimleri ise Necati'nin kullandığı penaltı atışı dışında önemli pozisyonlarda da rakip takım oyuncularına geçit vermeyen Mert Günok ve hem galibiyet golünü atan hem de sahada basmadık yer bırakmayan Hollandalı Dirk Kuyt oldu.

MAÇTAN KARELER - Süleyman ARAT ve Semih BAHADIR'ın objektifinden


Mücadelenin tek golü 52. dakikada Emenike'nin ortasında Kuyt'ın kafasından gelirken 68. dakikada Necati Ateş bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. Son haftaların formda ismi Mert Günok, Necati'nin penaltısında kalesinde yine devleşti.


Fenerbahçe 1-0 Eskişehirspor

Haberin Devamı


Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: İlker Meral, Cem Satman, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül (Dk. 74 Bekir İrtegün), Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Kuyt, Selçuk Şahin, Meireles, Alper Potuk (Dk. 84 Mehmet Topuz), Webo, Emenike (Dk. 83 Sow)
Eskişehirspor: Boffin, Veysel Sarı, Akaminko, Diego, Tarık Çamdal, Kamara (Dk. 84 Abdülaziz Solmaz), Ndiaye, Aytaç Kara (Dk. 72 Erkut Şentürk), Erkan Zengin, Özgür Çek (Dk. 55 Necati Ateş), Bienvenu
Gol: Dk. 52 Kuyt (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 79 Kamara (Eskişehirspor), Dk. 82 Alper Potuk (Fenerbahçe)

MAÇIN AYRINTILARI

YANAL'DAN KADRO SÜRPRİZİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu sezon resmi maçlarda hiç forma şansı vermediğ,i Selçuk Şahin'in ilk 11'de başlatarak herkesi şaşırttı. Tecrübeli antrenör, ayrıca Sow'u da kulübeye çekerek son maçlardaki 4-3-3 sisteminden 4-4-2 sistemine dönmeyi tercih etti.

Fenerbahçe 1-0 Eskişehirspor


Süper Lig'de günün diğer maçlarında Gaziantepspor kendi evinde MP Antalyaspor ile 0-0 berabere kalırken, Kasımpaşa ise İstanbul'da Kayserispor'u 3-1 ile geçti.

YANAL: ZAMAN ZAMAN ÇOK İYİ OYNADIK

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Yanal, maçta dönem dönem iyi oynadıklarını ama eksiklerinin olduğunu belirterek Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran bir takım oluşturmaya çalıştıkları bir kez daha söyledi.

Yanal sözlerine şöyle devam etti;

Haberin Devamı

"Daha yüksek tempolu ve topa daha fazla sahip olan bir takım olmak zorundayız. Bu takımı yaratmak da bana düşüyor. Taraftarı her zaman ateşleyen ve zevk veren bir futbol oynatan bir takım olmak zorundayız. Daha da iyi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yüksek tempolu, hızlı oynamalıyız, ben bu takımı yaratacağım"

"KALECİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

"4 kaleciye sahibiz. Türk futbolu bence 4 kalecimizle de gurur duymalı. Mert çok yetenekli bir kaleci. Çok yetenekli bir file bekçisi. Volkan zaten tartışılmaz bir file bekçisi. Serkan da aynı şekilde her zaman hazır. Kalecilerimize ve onları çalıştıran hocalarımıza da teşekkür ediyorum."

TRİBÜNLERDE GEZİ GERGİNLİĞİ

Fenerbahçe - Eskişehirspor arasında oynanan maçta Sarı-lacivertli tribünlerde Gezi Parkı olaylarına destek tezahüratı yapan bir grup taraftar ile onlara tepki gösteren taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Sarı lacivertli taraftarların bir bölümü, maçın 34. dakikasında, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Sık bakalım, sık bakalım, biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, copunu bırak, delikanlı kim bakalım" şeklinde tezahüratlar yaptı. Aynı tribünde yer alan bir grup Sarı-lacivertli taraftar da, Gezi Parkı tezahüratı yapan gruba tepki gösterdi. Daha sonra iki grup arasında itişme yaşanırken, gerginlik büyümeden önlendi.

Bu arada özel güvenlik görevlileri de gerginliğin yaşandığı tribünleri kameralarla kayda aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!