Fenerbahçe 1-0 Braga

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Braga
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 22:04

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında konuk ettiği Portekiz'in Braga takımını 1-0 mağlup ederek, çeyrek finale kalma yolunda dev bir adım attı. Sarı lacivertlileri galibiyete taşıyan golü 82. dakikada Mehmet Topal attı. 

Haberin Devamı

Stat: Ülker
Hakemler:
Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos (Fransa)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen (Dk. 65 Nani), Ozan Tufan (Dk. 72 Meireles), Alper Potuk (Dk. 79 Fernandao), Van Persie
Braga:
Matheus, Baiano, Ferreira (Dk. 15 Boly), Andre Pinto, Goiano, Luiz Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva (Dk. 85 Santos), Eduardo (Dk. 72 Stoiljkovic), Ahmed Hassan
Gol:
Dk. 82 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar:
Dk. 39 Vukcevic, Dk. 58 Luiz Carlos (Braga), Dk. 57 Van Persie, Dk. 71 Ozan Tufan, Dk. 77 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Fenerbahçe 1-0 Braga
MEHMET TOPAL'DAN YİNE KRİTİK GOL
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, Lokomotiv Moskova maçından sonra Braga karşısında da kritik bir gole imza attı. Son 32 turunda Lokomotiv Moskova karşısında deplasmanda alınan 1-1'lik beraberlikte takımının tek golünü kaydeden Mehmet, Braga karşısında da attığı golle takımına çeyrek final için önemli bir avantaj getirdi. Sarı-lacivertlilerin Avrupa'da kaydettiği son 4 golünü ise ön liberoları attı. Bu turdan önce Lokomotiv Moskova filelerine Josef de Souza 2, Mehmet Topal ise 1 gol göndermişti.

VOLKAN KALESİNİ YİNE KAPATTI
Fenerbahçe'de Fabiano Ribeiro'nun yerine forma giyen Volkan Demirel, bu sezonki 6. Avrupa kupası maçında 5. kez gol yemedi. Volkan, bu sezon sadece Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 kaybedilen maçta kalesini gole kapatamamıştı. Tecrübeli file bekçisi, Ukrayna ekibiyle oynanan ilk maçın yanı sıra iki kez Atromitos, birer kez de Ajax ve Braga müsabakalarında kalesinde gol görmedi. Öte yandan Fenerbahçe, oynadığı son 8 Avrupa maçında kalesinde sadece 2 gol gördü. Sarı-lacivertliler bu sezon Kadıköy'de oynadığı 6 Avrupa maçının 4'ünde kalesinde gole izin vermedi.

Haberin Devamı

JOSEF DE SOUZA: BİZİ ÇOK ZORLADILAR
Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, karşılaşma sonrası, "Maçın zorlu olmasını bekliyordum. Portekiz’de daha önce forma giydim ve Braga’yı tanıyorum. Bizi çok zorladılar. Rakibin bloğunu kırmak için çok uğraştık. İkinci yarıda çok daha fazla baskı yaptık ve istediğimiz skoru aldık" diye konuştu. Rövanş maçının çok zor geçeceğini belirten Souza, "Rövanş maçı çok zor olacak eminim. Rakibiz skor anlamında geride kaldı. Dönüş yapmak zorundalar. Açıkları kullanmak isteyeceğiz. Deplasmanda 1 gol bulsak onların 3 gol atması gerekecek ki bu hiç kolay bir iş değil" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

VAN PERSIE'NİN GOL HASRETİ
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, gol hasretini 6 maça çıkardı. Tecrübeli futbolcu, Avrupa ve ligde forma giydiği son 6 maçta fileleri havalandıramadı. Braga karşısında girdiği az sayıda fırsatı gole çeviremeyen, bir pozisyonda filelere gönderdiği top da ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan Van Persie, son golünü 12 Şubat'ta Kasımpaşa karşısında penaltıdan atmıştı. Avrupa'da Fenerbahçe formasıyla çıktığı 10 maçta sadece Atromitos'a bir gol atan Van Persie'nin, tüm kulvarlarda sarı-lacivertli ekiple 36 maçta 14 golü bulunuyor.

BRAGA'DA LUIZ CARLOS CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Portekiz ekibinde maçta sarı kart gören Luiz Carlos, rövanş karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü kez sarı kartla cezalandırılan Carlos, gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 1-0 Braga

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!